Gemeente Tilburg

Datum
7 mei 2007

Omvorming Cruyff Court KNVB Veld tot gewoon kunstgrasveld De Nobelstraat

Uitnodiging informatieavond maandag 14 mei aanstaande vanaf 18.30 uur

De gemeente organiseert een informatieavond over de omvorming van het huidige Cruyff Court KNVB Veld tot een gewoon kunstgrasveld.

U bent van harte welkom op maandag 14 mei aanstaande in het KBO-gebouw aan het Kreverplein 27. De bijeenkomst start om 18.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Voor dit tijdstip is gekozen in overleg met de beheergroep Cruyff Court De Nobelstraat om zo ook jeugd en jongeren de gelegenheid te bieden deze bijeenkomst bij te wonen.

Tijdens deze avond geeft de gemeente een toelichting op de geplande omvormings-werkzaamheden. Ook heeft u de gelegenheid vragen te stellen. Op deze avond zijn onder anderen wethouder Jan Hamming en een vertegenwoordiger van de Cruyff Foundation aanwezig. Het nieuwe kunstgrasveld krijgt een nieuwe naam. Op deze avond kunnen de aanwezigen ideeën inleveren voor de nieuwe naam van het kunstgrasveld aan De Nobelstraat.

De omvorming
In september 2006 heeft de gemeente een bewonersbrief verspreid waarin de reden van het omvormen van het Cruyff Court KNVB Veld tot een gewoon kunstgrasveld is toegelicht. Aan de Nobelstraat komt een kunstgrasveld met een laag hekwerk erom heen. Er komt één ballenvanger aan de straatzijde. Deze komt niet direct achter de goal, maar enkele meters er van af. Inmiddels zijn de plannen zover uitgewerkt dat we u in detail kunnen informeren over het nieuwe uiterlijk van het kunstgrasveld. Ook de planning en de duur van de werkzaamheden komen aan bod.

Het College heeft in oktober 2006 besloten ook geld te reserveren voor de aanleg van een nieuw Cruyff Court elders in Tilburg Noord. Samen met het kunstgrasveld in de Nobelstraat levert dat hoogwaardige speelvoorzieningen voor de jeugd in Tilburg Noord op.

De gemeente realiseert zich dat deze informatieavond in de periode van de meivakanties valt. Hierdoor bent u mogelijk niet in de gelegenheid de avond te bezoeken. Om de buurtbewoners voldoende te informeren ontvangt u in de week van 14 mei nog een bewonersbrief waarin alle details over de omvorming vermeld zijn.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Helen Smeeman van Gebiedsteam Noord. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 87 45.


---- --