Gemeente 's-Hertogenbosch

09-05-2007
Bossche Openluchtbaden weer open!

Door het mooie weer in april zijn er al veel bezoekers geweest bij onze strandbaden. Wij hebben er daarom voor gezorgd dat de meest elementaire voorzieningen al aanwezig waren. Maar..... Vanaf maandag 14 mei tot en met vrijdag 7 september 2007 zijn de baden in 's-Hertogenbosch weer officieel open voor publiek, ook het buitenbad van Combibad Kwekkelstijn.
Op deze pagina vindt u alle informatie voor dit seizoen. Mocht u na het lezen hiervan nog vragen hebben, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Servicepunt Sport en Bewegen, tel. 073 - 615 97 77 of mail naar sportenbewegen@s-hertogenbosch.nl. Voor actuele informatie kunt u altijd kijken op www.servicepuntsportenbewegen.nl.

Zelf verantwoordelijk voor veilig zwemmen
Nadrukkelijk wijzen wij u erop dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw eigen veiligheid en voor die van uw kinderen. Zowel op de strandbaden Engelermeer en Oosterplas als bij het buitenbad Kwekkelstijn is beperkt toezicht, en dat ontslaat u niet van bovenstaande verantwoordelijkheid. Kinderen onder de zeven jaar en kinderen die niet over een zwemdiploma beschikken, dienen in de accommodatie begeleid te worden door een mee zwemmende ouder. Voor deze kinderen is het dragen van zwemvleugeltjes verplicht.

Strandbad is geen gewoon zwembad
De strandbaden zijn ontstaan door zandwinning. Dat betekent dat watertemperatuur, onderstroom en diepte u in gevaar kunnen brengen. Dit geldt met name buiten de stranden en voorbij de tweede drijflijn. De waterdiepte wordt door middel van borden en drijflijnen aangegeven. Het is daarom niet toegestaan om buiten het strandgedeelte in en uit het water te gaan!
Voor de veiligheid van de kinderen raden wij u aan geen windschermen langs de waterlijn te plaatsen zodat u zicht houdt op uw kinderen.

Houdt u aan de huisregels
Er gelden op de strandbaden regels om ervoor te zorgen dat het verblijf voor iedereen aangenaam is. Deze `huisregels' kunt u lezen op de publicatieborden bij de ingang van de strandbaden. We noemen er een paar:
Wij vragen u om afval in de aanwezige afvalbakken te deponeren. Het meebrengen van glaswerk is niet toegestaan. Parkeren is slechts toegestaan op de daarvoor aanwezige parkeerplaatsen. Parkeren voor fietsen en auto's is nog steeds GRATIS.

Fietsen horen in de fietsenstalling.
Loslopende of aangelijnde honden hebben geen toegang. Indien sprake is van bijzondere omstandigheden, kan het management maatregelen nemen om de veiligheid van de bezoeker te waarborgen. Het kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn de dienstverlening aan te passen en/of aanvullende eisen te stellen aan bezoekers, volg de aanwijzingen van het personeel!

De toezichthouders op alle drie de accommodaties hebben de beschikking over een Automatische Externe Defibrillator (AED). Dit is een apparaat waarmee men in afwachting van de ambulance snel, veilig en efficiënt hulp bieden in geval van een hartritmestoornissen.

Toezicht Engelermeer en Oosterplas
Vanaf maandag 14 mei is er dagelijks personeel aanwezig op de strandbaden Engelermeer en Oosterplas. De tijden waarop toezicht wordt gehouden zijn afhankelijk van het weer. Van 10.00 uur tot 17.00 uur is er in principe toezicht. Bij zeer mooi weer worden deze tijden uitgebreid en bij "extreem" slecht zwemweer is er geen toezicht. Voor het gebruik van de strandbaden door mindervaliden is op Engelermeer en Oosterplas een strandrolstoel aanwezig. Vraag ernaar bij de badmeesterpost.

(Water)kwaliteit Oosterplas en Engelermeer veilig en schoon! Periodiek worden er in opdracht van de provincie Noord-Brabant watermonsters genomen. U kunt naar de kwaliteit van het zwemwater informeren bij de zwemwater-telefoon van de provincie Noord-Brabant, tel. (073) 680 80 58 of op www.brabant.nl/Recreren.aspx Door de provincie Noord-Brabant is aan de strandbaden Oosterplas en Engelermeer voor 2007 het vignet "VEILIG & SCHOON" zwembad toegekend. Periodiek worden er in opdracht van de provincie Noord-Brabant watermonsters genomen. U kunt naar de kwaliteit van het zwemwater informeren bij de zwemwater-telefoon van de provincie Noord-Brabant, tel. (073) 680 80 58 of op www.brabant.nl/Recreren.aspx Door de provincie Noord-Brabant is aan de strandbaden Oosterplas en Engelermeer voor 2007 het vignet "VEILIG & SCHOON" zwembad toegekend.

Voorzieningen bij Engelermeer
In de oostplas van het Engelermeer is een nieuw zwemvlonder geplaatst. Nabij de speelplaats op de ligweide wordt een klein trapveldje aangelegd om te voetballen. Voor een verfrissing en een hapje kunt u gewoon weer terecht in het paviljoen.
Zoals bekend is een gedeelte van het strand beschikbaar voor naaktrecreatie. Dit deel van het strand is met borden gemarkeerd. Liefhebbers kunnen het eenvoudig vinden, en niet-liefhebbers kunnen wegblijven.
Telefoonnummer Engelermeer: (073) 511 58 69

Beach Adventure
Servicepunt Sport en Bewegen organiseert deze zomer alweer voor de 4e keer "Beach Adventure Engelermeer ". Deze activiteiten worden aangekondigd op het informatiepaneel bij de beheerder en in diverse Bossche media.

Toezicht bij Strandbad Oosterplas
Medewerkers van de gemeente 's-Hertogenbosch verzorgen het toezicht van maandag tot en met vrijdag en de Bossche Reddingsbrigade verzorgt het toezicht in de weekenden.
Het strandpaviljoen, het toilet- en kleedgebouw zijn verpacht. De pachter is bereikbaar in het strandpaviljoen.
In verband met de veiligheid voor u en uw kinderen is nadrukkelijk verboden auto's te parkeren langs de Oosterplasweg! Telefoonnummer Oosterplas: (073) 614 00 12

Geen toezicht bij strandbad Zuiderplas
Het strandbad van de Zuiderplas valt niet onder beheer van de afdeling Sport&Recreatie van de gemeente 's-Hertogenbosch. Op het strandbad is wel een strandpaviljoen aanwezig, maar er wordt geen toezicht gehouden op het zwemmen.

Informatie Buitenbad Kwekkelstijn
Kwekkelstijn is geopend tot en met zondag 2 september! In verband met de veiligheid hebben kinderen onder de 7 jaar alleen toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Bij slechte weersomstandigheden wordt het buitenbad niet geopend, dan wel gesloten. Volgt u de aanwijzingen van het personeel op! Voor actuele openingstijden kunt u bellen naar het informatienummer van het zwembad, (073) 521 41 07.
Kijk ook op www.kwekkelstijn.nl.

Openingstijden
In de periode tot de zomervakantie (voorseizoen) is het zwembad geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 18.00 uur. Tijdens weekenddagen en feestdagen zijn de openingstijden van 10.00 - 18.00 uur.
Van zaterdag 31 juni tot en met zondag 12 augustus (basisschoolvakantie/hoogseizoen) is het zwembad dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 uur.
Gedurende het gehele seizoen kan men van maandag tot en met vrijdag "Vroege Vogelzwemmen" van 07.00 - 08.30 uur bij vereniging "Ons Kwekkelstijn". Het zwembad is dan alleen toegankelijk voor volwassenen. Hiertoe dient men dan in het bezit te zijn van een 11-badenkaart of seizoensabonnement van het buitenbad. Voor een11-badenkaart betalen volwassen en zestigplussers die alleen banen zwemmen EUR 22,-.

Entreeprijzen
De prijzen die wij hanteren zijn gesubsidieerde tarieven. Dit is een beleidskeuze en maakt het zwemmen voor iedereen betaalbaar. Voor bepaalde leeftijdsgroepen geldt een extra korting. De toegangsprijs is vanaf 16 jaar EUR 3,-.
Maar voor kinderen t/m 3 jaar EUR 1,- .Voor jeugd van 4 t/m 16 jaar en 60plussers EUR 2,50.
Een 11-badenkaart kost voor bezoekers vanaf 16 jaar EUR 28,50. Voor kinderen t/m 3 jaar betaalt u
EUR 10,- . Het tarief voor jeugd van 4 t/m 16 jaar en 60plussers is EUR 25,-.
Een seizoensabonnement kost EUR 57,50 voor bezoekers van 16 jaar en ouder.
Voor kinderen t/m 3 jaar betaald u slechts EUR 27,50. Kosten voor jeugd van 4 t/m 16 jaar en 60 plussers zijn
EUR 43,- .

Tot ziens
Onze bekwame toezichthouders waken over de veiligheid van de zwemmers en andere recreanten. Zij verzorgen indien nodig E.H.B.O. handelingen. Ook houden zij voor u de sanitairruimten, stranden en ligweiden schoon!
Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen! Er is weer volop gelegenheid voor water- en strandplezier.
Samen kunnen we er voor zorgen dat het weer een mooi seizoen wordt voor al onze beozekers. We rekenen op u.

Tot ziens bij één van onze buitenbaden!