Saxion Hogescholen
BR>

do 10 mei 2007

Directeur OAD geeft zijn visie aan studenten

Op maandag 14 mei geeft Louis Frankenhuis, directeur van OAD, een gastcollege aan 180 3^e en 4^e jaars studenten van de Hospitality Business School van Saxion Hogescholen. In het kader van de module strategisch management deelt hij zijn visie over het strategisch beleid van OAD en licht dit toe. Daarnaast illustreert hij door middel van voorbeelden hoe dit beleid vertaald wordt naar onder andere marketing, productontwikkeling en personeelsbeleid.

Tijdens de module strategisch management analyseren studenten een organisatie uit de beroepspraktijk op het strategisch beleid. Dit wordt vervolgens vertaald naar een strategisch plan. Het uiteindelijke doel is om de gegevens te vertalen naar een tweetal businessplannen.

Samenwerking

De Hospitality Business School hecht groot belang aan de samenwerking met de beroepspraktijk. Bij het vormgeven van het onderwijsprogramma heeft een beroepenveldcommissie een adviserende rol. Tezamen met de gastcolleges, stages, opdrachten, duale- en deeltijdtrajecten zorgt dit er enerzijds voor dat studenten goed voorbereid worden op de beroepspraktijk. Anderzijds kan de beroepspraktijk zich openstellen voor goed opgeleide professionals.

De Hospitality Business School biedt in Deventer de opleidingen Facility Management, Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan. De opleiding Hoger Hotelonderwijs wordt in Apeldoorn gegeven. Bij de academie studeren ongeveer 1.600 studenten in verschillende programma's; voltijd, deeltijd, duaal, internationale programma's, masteropleidingen. De Hospitality Business School maakt deel uit van Saxion Hogescholen met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------