LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 14 mei 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Joost Lagendijk - Hoofdgast van vanavond is GroenLinks europarlementariër Joost Lagendijk. Hij zit sinds 1998 in het Europese Parlement. Lagendijk houdt zich vooral bezig met de mogelijke toetreding van Turkije tot de EU en de relaties tussen de EU en de Balkan-landen. Pieter Hilhorst praat met hem over de Europese grondwet, de Turkse toetreding en de milieudoelstellingen op Europees niveau.

OverWinteren - Willem de Vlam en Tom Helmer van Opium voor het Volk komen in Desmet Live vertellen over de voorstelling 'OverWinteren'. In OverWinteren lijken drie dertigers zowel in hun werk al privé-leven gestrand. De jeugdvrienden besluiten samen te gaan wonen en in deze nieuwe commune komen ze op krachten en helpen elkaar weer op de been.

Europa debat - Europa moet hogere importheffingen voor landbouwproducten instellen, ook voor ontwikkelingslanden. Dit vindt het Platform Aarde Boer Consument. Deze gedachte staat haaks op het streven naar meer mogelijkheden voor ontwikkelingslanden op de Europese markt en de Wereld Handels Organisatie die ook meer openheid van Europa verwacht. In Desmet Live worden de ideeën van Aarde Boer Consument bekritiseerd door voorstanders van een open Europese markt.

Vaste onderdelen:

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt in Desmet Live als Chef Globalisering regelmatig nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

De eerste bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman of verhalenbundel die dezelfde week verschijnt. Vandaag is dat de eerste bladzijde van de literaire thriller 'Toen Felicia verdween' van Jorn Lier Horst.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeyn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

Live-muziek - Het live-optreden komt vandaag van Duffhues. Singer-songwriter Duffhues is bekend van werk met bands als The Gathering, Enos en Blimey. Als solo artiest heeft hij 4 cd's uitgebracht: Piranesi's Rome en Jacky the Stripper, Harem en Man on Fire. Duffhues schrijft ook muziek voor projecten in kunst, theater en film.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK