Gemeente Rotterdam

Nr. 20
11 mei 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 14 t/m 20 mei 2007

Wethouder Bolsius opent bijeenkomst voor ID'ers BST Teams/Roteb Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) opent op woensdag 16 mei 2007 een bijkomst van Roteb, welke plaats vindt in het Spartastadion van 08.00 - 10.00 uur. Vanaf nu kan Roteb doorstroomgeschikte Id'ers een vaste aanstelling bieden. Inmiddels hoeven zo'n 170 medewerkers niet meer op zoek te gaan naar een andere baan, maar blijven zij als waardevolle kracht bij Roteb aan het werk. De bijeenkomst heeft als doel om de medewerkers op een feestelijke manier te informeren. Wethouder Bolsius feliciteert in zijn openingswoord de medewerkers. (voor meer informatie: P&O team reiniging, Loes Smits, tel. 010 - 245 86 58)

Wethouder Harbers laat H2O picknickbootjes te water Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) laat op woensdag 16 mei om 17.00 uur twee H2O picknickbootjes te water op het terrein van het Havenmuseum aan de Leuvehaven. Met de bootjes wordt de komst van het H20tel aangekondigd, dat naar verwachting in 2008 zijn deuren opent in het voormalige museum 'Schepen uit Verre Landen' in de Wijnhaven, een samenwerking met het Havenmuseum. Op de ronde bootjes kan een picknick worden geboekt en krijgen bezoekers tijdens een rondvaart uitleg over de collectie van het Havenmuseum en de geschiedenis van het gebied. Het nieuwe rondvaartconcept sluit aan bij het actieprogramma '10 Kanskaarten voor een nog (aantrekkelijker) Waterfront', waarmee wordt ingezet op verdere ontwikkeling van activiteiten in het gebied. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst Rotterdam, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 38 35)

Wethouder Schrijer krijgt uitslag enquête sociale leefbaarheid Delfshaven aangeboden Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) krijgt op woensdag 16 mei om 20.00 uur in LCC Delfshaven aan de Voorhaven 57 de uitslag van een enquête aangeboden. De enquête is gehouden onder de bezoekers van de verschillende DISCK-buurthuizen in Delfshaven. Gekeken is naar wat de mensen het meest ergert in de wijk, zoals vandalisme, diverse vormen van overlast en (on)tevredenheid van de woning. De uitslag van de enquête wordt tijdens de thema avond "Probleemwijk, ja gezellig" overhandigd door de voorzitter van de raad van bestuur van DISCK, Ingo Veels aan wethouder Schrijer, de directeuren de woningbouwcorporaties en portefeuillehouder dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven, Cies Theije. De kinderen uit Delfshaven hebben een aangepaste enquête ingevuld en tekeningen gemaakt van hun grootste ongenoegens, die geëxposeerd worden in het LCC Delfshaven. (Voor meer informatie: Buurthuis de Vlieger, René van Noorloos, tel. 010 - 476 25 88 of 06 46 31 63 93)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam