Gemeente Goirle

Slotmanifestatie Toekomstvisie

Tijdens slotmanifestatie toekomstvisie

Inwoners kiezen prioriteiten voor Goirle en Riel

Tijdens de slotmanifestatie in de grote zaal van CC Jan van Besouw op maandag 14 mei valt er voor de inwoners van Goirle en Riel écht wat te kiezen over de toekomst van de gemeente Goirle. Blijft het dorp groen? Hoeveel wordt er gebouwd: en wáár? Hoe nu verder met de bedrijvigheid? En is er ook in de toekomst voldoende aandacht voor vrijwilligers, jongeren, jong volwassenen en ouderen?

Zo maar een aantal vragen die mede aan de hand van de uitkomsten op de slotmanifestatie beantwoord worden en die bepalend zijn voor de toekomstige ontwikkeling van de gemeente met haar dorpskernen Goirle en Riel.

In stijl
Met deze avond wordt het intensieve proces van overleg met de inwoners van de kernen Goirle en Riel in stijl afgesloten. Het wordt een inspirerende en gezellige avond gepresenteerd door Gerard Korthout van de NÚWELgroep uit Riel. De bezoekers kunnen met rode en groene kaarten hun stem uitbrengen over een aantal stellingen en mogelijke keuzes. Het is de bedoeling dat zo gezamenlijk een top 10 van prioriteiten wordt opgesteld. Die top 10 wordt als belangrijke input gebruikt voor de debatten over de toekomstvisie in het college van B&W en in de gemeenteraad. Iedereen is welkom. Aanmelden kan via toekomstvisie@goirle.nl of telefonisch via telefoonnummer 5310545. De avond begint om 20.00 uur.

Toekomstvisie
Een en ander resulteert in een toekomstvisie, waarover de leden van de gemeenteraad met elkaar in debat gaan tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 26 juni. Zij zullen, indachtig al hetgeen tijdens het overleg naar voren is gebracht, standpunten in gaan nemen over de gewenste toekomst van Goirle en over wat er moet gebeuren om zo'n toekomst ook daadwerkelijk tot stand te laten komen. Tijdens de raadsvergadering in september vindt de formele besluitvorming plaats.