Steeds meer horeca- en recreatiebedrijven kiezen voor indoor golf


Slecht weer? Goed alternatief

ZALTBOMMEL, 20070514 -- Na de zonnige weken in april heeft Nederland haar vertrouwde weerbeeld terug. Regen. Veel horeca- en recreatiebedrijven zien hun cijfers hierdoor teruglopen en zoeken naar alternatieven in de strijd om de klant. Eén van de nieuwste trends is indoor golf met golf simulators. Weer of geen weer, hiermee kan altijd de nog steeds in populariteit groeiende golfsport worden beoefend.

Nieuwe klantenbinder voor horeca en recreatie
Dennis van Drie, directeur van ProTee United: "Wij ontwikkelen al jaren golf simulators en verkopen deze wereldwijd. De laatste tijd valt het ons op dat steeds meer horeca- en recreatiebedrijven een simulator afnemen. In de strijd om de klant hebben veel hotels en vakantieparken bijvoorbeeld wel een zwembad of een sauna, maar daarmee onderscheiden zij zich niet. Met een golf simulator kunnen ze wél weer een nieuwe klantengroep aantrekken, vaak zelfs een kapitaalkrachtige. Het weer speelt daarbij geen rol, omdat de simulators binnen geplaatst worden. Ook bij regen kan zo de golfsport worden beoefend."

Realistische 3D weergave
Een golf simulator biedt de mogelijkheid met eigen clubs te golfen binnen een realistische 3D omgeving. De speler kiest zelf de golf course, waarbij zelfs keuze is uit Nederlandse golfbanen. Krachtige computers zorgen ervoor dat de golfer zich buiten op de baan waant. Simulators bieden bovendien een extra mogelijkheid: het analyseren van het spel. Zo kan bijvoorbeeld de swing geanalyseerd worden, waarna de speler tips en advies krijgt om deze te verbeteren. Is het weer opgeklaard, dan kan de indoor golfer zijn nieuwe technieken buiten weer in praktijk brengen. Uitgebreide informatie omtrent golf simulators is te vinden op www.protee-united.com .

Over ProTee United
ProTee United ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geavanceerde golfsimulatie producten voor consumenten en ondernemingen wereldwijd. Het Nederlandse bedrijf biedt onder andere de ProTee Golf Simulator. Daarmee kunnen gebruikers op iedere gewenste locatie golfen op een virtuele driving range of een realistische 18-holes golfbaan, uitgerust met onder andere bunkers, bomen en waterhindernissen.