Thermen Holiday bestrijdt vet met medisch apparaat


SCHIEDAM, 20070514 -- Met de ingebruikname van een VelaSmooth apparaat laat Thermen Holiday in Schiedam zien dat de grens tussen schoonheids- en medische behandeling steeds verder vervaagt. Met VelaSmooth gaat het Sauna en Beautycenter zelfs concurrentie aan met de liposuctiebehandeling van de plastische chirurg. VelaSmooth is het eerste medische apparaat voor effectief afslanken en gezondmaken van de huid, zonder risico's.

"Onze schoonheidsspecialisten werden steeds vaker geconfronteerd met verzoeken om behandeling van sinaasappelhuid, 'lovehandles' , verslapte buikwand na zwangerschap of vermagering, kipfiletjes in de bovenarm, onderkinnen", vertelt Thermen Holidays' beautymanager Margreet Boelens. Voor standaard schoonheidsbehandelingen zijn zulke verzoeken net iets te veeleisend. Boelens ging daarom op zoek naar nieuwe behandelmethodes en ontdekte zo het VelaSmooth apparaat. "Uit verschillende testen bleek dat dit apparaat sneller tot resultaat leidde dan alle tot nu toe bekende niet-chirurgische behandelmethodes", aldus Boelens.

De uitvinders van het VelaSmooth apparaat hebben bewust gezocht naar een aanpak waarvoor 'de patient' niet onder het mes zou hoeven gaan. Bij een buikwandcorrectie wordt overtollig vet met het mes verwijderd. Hierdoor ontstaat een groot litteken dat kan verkleven en soms gebeurt het ook dat het onderste deel van de buik ongevoelig wordt. Al met al situaties die je alleen als uiterste redmiddel wil ondergaan. Bij liposuctie wordt vet afgezogen en ook dat is, zoals bekend, een operatieve ingreep met risico's.

De VelaSmooth behandeling beschadigt het lichaam niet. Het apparaat masseert en zuigt de huid waardoor verklevingen worden opgelost en een betere lymfedrainage tot stand komt. Dat zorgt voor de afvoer van overtollig vet. Het bijzondere van het VelaSmooth apparaat is dat het deze techniek combineert met infrarood licht en bipolaire radiofrequentie. Het infrarood verwarmt het vetweefsel tot een diepte van 5 mm. Dat geeft een betere doorbloeding en verhoogt de huidelasticiteit zonder risico op beschadiging. Bipolaire radiofrequentie zorgt voor huidverstrakking waardoor de zuurstofopname verbetert en de stofwisseling wordt geactiveerd tot een diepte van 15 mm.

Het apparaat wordt door de behandelaar op de te behandelen plek gehouden. Problemen als sinaasappelhuid kunnen zo heel gericht worden aangepakt. Met een kuur van 2 keer per week twintig minuten tot een half uur wordt na 10 tot 15 behandelingen het optimale resultaat behaald. Het resultaat is natuurlijk persoonsgebonden, maar de meeste personen zien na de vijfde behandeling al de eerste resultaten. Na de kuur is één keer in de 3 maanden een onderhoudsbehandeling aanbevolen.

"Het verschil met liposuctie is dat de vetcellen door VelaSmooth niet worden verwijderd", zegt Boelens. "Ze slaan alleen minder vet op en worden dus kleiner. Verder laat VelaSmooth geen littekens achter en hoef je er niet voor te worden verdoofd. De behandeling is erg prettig en zeker niet pijnlijk want pijn zou de vetstofwisseling weer blokkeren. Na de behandeling is de huid mooi roze, warm en strak."

VelaSmooth wordt het meest gebruikt voor de bestrijding van cellulite of sinaasappelhuid. Meer dan 80 procent van de vrouwen heeft daar last van, meestal op bovenbenen, dijen en billen. Het staat los van gewicht of BMI en is waarschijnlijk het gevolg van een slechte doorbloeding van de huid door verkeerd opgeslagen vet. VelaSmooth is ook een probate behandeling bij een verslapte buikwand, bijvoorbeeld na een bevalling of vermageringskuur. Het is de enige medische methode voor afslanken zonder chirurgische ingreep. De methode is zelfs goedgekeurd door het Amerikaanse FDA, de strenge Federal Drugs Authority die alle medische behandelingen in de VS moet beoordelen voordat ze op de markt worden toegelaten.

"Onze aanpak van schoonheidsverzorging wordt steeds professioneler", constateert Margreet Boelens. "Dat stelt ook hogere eisen aan onze behandelaars. Zij beschikken over het diploma van de voortgezette opleiding voor schoonheidsspecialist waarin veel aandacht wordt gegeven aan de medische aspecten van de schoonheidsbehandeling."