Meerderheid Amsterdammers wil Ajax huldiging afschaffen of verplaatsen


Iets meer dan de helft vindt ArenA goed alternatief

AMSTERDAM, 20070514 -- Amsterdammers zijn het eens met Burgemeester Cohen: de huldiging van Ajax moet de binnenstad uit. Iets meer dan de helft ziet de ArenA als een goed alternatief. Een kwart vindt zelfs dat er helemaal geen huldiging meer plaats moet vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Stadspeil Amsterdam.

De relschoppers worden als de grootste aanstichters gezien van de chaos van vorige week maandag. Maar ook het bestuur van Ajax draagt een deel van de verantwoordelijkheid. In de toekomst verwachten Amsterdammers dan ook dat het Ajax-bestuur samen met de politie en ME een grotere rol zal spelen in het voorkomen van ongeregeldheden.

Het onderzoek vond plaats op 9 en 10 mei 2007 via het online panel van Stadspeil Amsterdam. De resultaten van dit onderzoek kunnen worden beschouwd als representatief voor Amsterdam. Aan het onderzoek deden 219 bewoners van de hoofdstad mee.
Stadspeil is een onafhankelijk onderzoeksbureau in Amsterdam. Door middel van onderzoek biedt Stadspeil informatie over de stad Amsterdam en haar inwoners.





Ingezonden persbericht