Shared Service Center facturatie en inning van DBC's voor GGZ


GGZ Friesland besteedt facturatie en inning van DBC's uit aan VCD Automatisering

GRONINGEN, 20070514 -- Het Shared Service Center van VCD automatisering is speciaal opgezet voor de facturatie en inning van GGZ-DBC's. Hiermee is dit het eerste Shared Service Center die dit proces volledig of gedeeltelijk uit handen kan nemen van GGZ- instellingen.

Naar aanleiding van een vergaand onderzoek door VCD en GGZ Friesland naar de consequenties van de invoering van de DBC- systematiek voor GGZ instellingen, bleek het uitbesteden vele malen voordeliger te zijn dan facturatie en inning in eigen huis.

Marcel Nijp, accountmanager bij VCD, verwacht dat er het komende jaar nog vele GGZ- instellingen zullen volgen. Hierdoor kunnen de kosten per GGZ- instelling nog lager worden en zal de business case voor GGZ- instellingen alleen maar aantrekkelijker worden. Doordat het Shared Service Center zich specialiseert in het facturatie en innings proces, verwacht de heer Albers, directeur diensten bij GGZ Friesland, naast financieel voordeel ook een kwaliteitsslag te maken.

GGZ Friesland is de eerste GGZ- instelling die een contract heeft afgesloten met het Shared Service Center van VCD. Daarnaast is VCD met een groot aantal andere GGZ- instellingen in gesprek. Marcel Nijp, Accountmanager van VCD Software B.V., geeft aan dat de reacties van de verschillende GGZ- instellingen zeer positief zijn.

Profiel GGZ Friesland
GGZ Friesland biedt geestelijke gezondheidszorg naar menselijke maat aan mensen met psychiatrische stoornissen of ernstige psychische problemen. De behandelingen zijn gericht op herstel, op behoud van autonomie, op het voorkomen van verdere achteruitgang en zo nodig op het bieden van een veilige plek. Jaarlijks maken meer dan 10.000 mensen gebruik van de zorg van GGZ Friesland.

Profiel VCD Automatisering
VCD is sinds 1977 landelijk actief voor organisaties in de zorg. Met ruim 200 professionals richt VCD zich op hoogwaardige totaaloplossingen voor ziekenhuizen, GGZ- instellingen, revalidatiecentra en vele andere dienstverleners in de zorg. In de afgelopen jaren heeft VCD zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van DBC's en heeft hiervoor tal van software- oplossingen ontwikkeld. Daarnaast heeft VCD uitgebreide en diepgaande kennis van de verschillende factureringsprocessen die in de zorg voor kunnen komen.

Aanvullende informatie
Voor aanvullende informatie of deelname aan een workshop kunt u contact opnemen met M.N. Nijp, accountmanager VCD Software B.V. of met de heer M.W.J. Albers, directeur diensten GGZ- Friesland.

VCD Automatisering, Rozenburglaan 1, Postbus 917, 9700 AX Groningen
Telefoon (050) 597 55 00. Website www.vcd.nl

GGZ Friesland., Sixmastraat 2, 8932 PA Leeuwarden
Telefoon (058)284888 . Website www.ggzfriesland.nl





Ingezonden persbericht