Digitale Gemeente Houten

Ingebruikname tijdelijk perron in Houten Centrum

zondag 6 mei 2007 - Bron: ProRail

Maandag 14 mei wordt het tijdelijke perron aan de westzijde (zijde gemeentehuis) van het spoor in Houten Centrum in gebruik genomen. Tot eind 2008 stoppen alle treinen vanuit Utrecht en richting Den Bosch ter hoogte van dit tijdelijke perron. Het tijdelijke perron sluit aan op de noordzijde van het huidige perron en is 270 meter lang. Na de ingebruikname van het tijdelijke perron kan het huidige perron gesloopt worden zodat er ruimte ontstaat voor de realisatie van het nieuwe station.

Verplaatsen fietsenstallingen
De ingebruikname van het tijdelijke perron en de sloop van het huidige perron hebben consequenties voor de huidige fietsenstallingen langs het spoor aan de westzijde. De stallingen bij gemeentehuis en bibliotheek worden tussen 14 en 25 mei in fases verplaatst naar hun nieuwe locaties. Voorafgaand aan de verplaatsing van de huidige fietsenstallingen worden op donderdag 10 en vrijdag 11 mei nieuwe fietsenstallingen geplaatst op locaties langs het spoor.

Nieuwe locaties stallingen

* 230 fietsenklemmen langs de Randhoeve, ter hoogte van het tijdelijke perron;

* 330 fietsenklemmen langs de Spoorhaag achter fietsverhuurder Anne Arendsen;

* 170 fietsenklemmen aan het Onderdoor ter hoogte van het postkantoor en verder richting Het Rond.

Deze nieuwe locaties blijven ten minste de hele eerste bouwfase van de spoorverdubbeling in gebruik. In de eerste bouwfase wordt er met name gewerkt aan de westzijde van het spoor en in de tweede bouwfase, die eind 2008 ingaat, verschuiven de werkzaamheden meer richting oostzijde.

Fietsen elders parkeren
Op bouwborden ter plekke wordt een dag voor de verhuizing aangekondigd wanneer de stallingen worden verplaatst. Dit betekent dat fietsers die in de periode tussen 14 en 25 mei hun fiets niet dagelijks gebruiken, hun fiets vóór 14 mei moeten parkeren op een andere locatie. Bijvoorbeeld in een van de nieuwe locaties of in een van de bestaande stallingen langs de oostzijde van het spoor.

Fiets kwijt
Fietsen die tijdens de verhuizing in de betreffende stalling staan, worden verwijderd. De locatie waar verwijderde fietsen kunnen worden opgehaald, staat aangegeven op de locatie van de verwijderde fietsenstalling.

Meer informatie
Voor meer informatie over de spoorverdubbeling in Houten, zie de website www.prorail.nl/randstadspoor
. Voor meer informatie over de opening van het tijdelijke perron en het verplaatsen van de fietsenstallingen, mail: publiekszaken@houten.nl of bel 0800 3990 000.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).