Fotografische ontmoetingen in 'Verborgen Schoonheid'
10.05.2007 / 17:10 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Unie kbo

Unie kbo

Fotografische ontmoetingen in 'Verborgen Schoonheid'

De Unie KBO, met ruim 300.000 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland, heeft in samenwerking met Stichting Cardanus en St. M.A.M.A. fotocursussen aangeboden om contacten tussen KBO-leden en nieuwe Nederlanders te bevorderen. De foto's worden van 14 mei tot en met 30 juni tentoongesteld in Bibliotheek Amstelveen. De tentoonstelling wordt maandag 14 mei in Amstelveen geopend.

Nieuwe Nederlanders uit Amstelveen en leden van de KBO uit Bovenkerk/Aalsmeer hebben elkaar gedurende 8 weken 'fotograferend ontmoet'. Dit gebeurde onder de bezielende leiding van fotografe Karin Oppelland. Het thema was 'Verborgen Schoonheid'. Dit heeft geresulteerd in geanimeerde ontmoetingen en prachtige foto's.

St. Cardanus en KBO Bovenkerk/Aalsmeer zetten de succesvolle samenwerking door. Op 12 april zijn twee nieuwe groepen gestart in wijkcentrum 't Open Hof. Naast de fotocursus in Amstelveen heeft er ook nog een fotocursus plaatsgevonden in Amsterdam Zuidoost. Een selectie uit de foto's gemaakt door de cursisten uit beide cursussen is te zien op de expositie.

De Unie KBO heeft expliciet in haar beleidsplan vermeld dat ze op lokaal niveau gezamenlijke activiteiten van senioren met verschillende etnische achtergronden wil stimuleren. Dit project is een voorbeeld hiervan. Het project wordt gefinancierd met prijzengeld uit de Sponsorloterij.


----------------