Start People


Hogeschool en Universiteit Utrecht

openen carrièrecentrum

10 mei 2007 - Hogeschool Utrecht (HU) en de Universiteit Utrecht openen 14 mei het carrièrecentrum Campus Recruitment. Centraal gehuisvest op de studentencampus `De Uithof' in Utrecht biedt Campus Recruitment aan circa 55.000 studenten de mogelijkheid voor werk dat past bij hun opleiding.

Campus Recruitment richt zich op studenten die een (bij)baan zoeken tijdens de studie en studenten die `bijna' afgestudeerd zijn. Directeur Ramses de Groot: "Met een baan die past bij de opleiding bereiken we twee doelen tegelijk. Het werk vormt zo een verrijking van de opleiding en de studenten komen in aanraking met bedrijven in hun toekomstige werkveld." Campus Recruitment heeft als uitgangspunt dat de studie voorgaat op het werk. Daarnaast coördineert en voorziet Campus Recruitment in de behoefte aan tijdelijk (flex)personeel binnen de hogeschool en universiteit.

De verwachting is dat de komende jaren grote tekorten ontstaan op de arbeidsmarkt van hoger opgeleiden. Recent onderzoek van de HBO-raad en het RWI tonen dat de komende tien jaar dit tekort oploopt tot 75.000 vacatures voor hoger opgeleiden. In de regio Utrecht is deze trend nog sterker vanwege de hoge concentratie aan kennisintensieve bedrijven. "De eerste reacties van bedrijven zijn zeer positief, " aldus De Groot. "Zij hebben veel behoefte aan jonge, enthousiaste en hoog opgeleide werknemers."

De universiteit en hogeschool realiseren Campus Recruitment samen met USG People N.V, een beursgenoteerde Top-5 speler op de Europese uitzend- en detacheringsmarkt. Start People en Ad Rem Young Professionals geven vanuit USG invulling aan het `one-stop-shop' dienstverleningsconcept. De studenten zijn daardoor gegarandeerd van professionele dienstverlening.