Ingezonden persbericht

DWARS, GROENLINKSE JONGERENORGANISATIE

Utrecht, 13 mei 2007

DWARS voert actie tegen leegstand
GroenLinkse jongeren verklaren leegstaande panden bewoonbaar

DWARS, de GroenLinkse jongerenorganisatie, voert actie om leegstand van gebouwen bij het nieuwe kabinet onder de aandacht te brengen. In de week vanaf maandag 14 mei zullen afdelingen van DWARS door het land trekken om deze leegstand zichtbaar te maken voor publiek en politici. Dit doen ze door leegstaande panden bewoonbaar te verklaren en te melden op www.meldleegstandanoniem.nl Uiteindelijk zullen de foto´s van de panden op deze site gebundeld aangeboden worden aan minister Cramer van Ruimtelijke Ordening.

DWARS wil dat huidige bebouwing beter wordt benut. Dit kan door efficiëntere huisvesting van bedrijven en door het ombouwen van panden tot woningen. Op die manier wordt er wat gedaan aan de woningnood en kan de verrommeling van de ruimte worden aangepakt.

"Op dit moment staat er 6 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg en worden er nieuwe bedrijventerreinen gebouwd. Tegelijkertijd is er woningnood onder studenten, starters en mensen met een laag inkomen. Dat is onacceptabel", aldus politiek voorzitter van DWARS, Joeri van der Hoff.

---

DWARS, GroenLinkse jongerenorganisatie is de onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan GroenLinks.
---

Noot voor de redactie,