Ingezonden persbericht



'BOMBING ROTTERDAM'

Rotterdamse Kunstenaar maakt eigen interpretatie van Picasso's Guernica

Op 14 mei zal in Galerie de Ruimte de opening plaats vinden van het nieuwe werk van de Rotterdamse kunstenaar Robert Knoop (1973). Het werk, genaamd 'Bombing Rotterdam', kunt u zien als een gewaagd project, aangezien het een eigentijdse interpretatie is van Picasso's Guernica. Knoop heeft voor een geheel eigen versie gekozen met een Rotterdams karakter.

In 'Bombing Rotterdam' trekt Knoop een historische link tussen het bombardement op Guernica, het bombardement op Rotterdam en het heden. Knoop vindt het erg belangrijk dat ook de jongere generatie van nu het bombardement op Rotterdam zal blijven herdenken. Knoop: 'Het is een actueel gegeven dat er nog steeds vele burgerslachtoffers vallen door oorlog en terreur, denk maar bijvoorbeeld aan Afghanistan en Irak. Veel jongeren weten nog geeneens dat er een minuut stilte wordt gehouden op 4 mei, en houden dus dan ook hun mond niet dicht. Ik irriteer me daar aan. Met Bombing Rotterdam hoop ik een bijdrage te leveren aan het besef onder de jongeren.'

Ook Bombing Rotterdam zal net zoals de Guernica een aanzienlijk formaat hebben, namelijk 2.20m bij 4.88m. Knoop maakt in dit werk gebruik van spuitbussen. Het is een muurschilderingachtig project in een stijl met een knipoog naar de straatkunst. Graffiti en straatkunst gaan nu al wat generaties mee en spreekt altijd de jongere generatie aan. Ook hiermee hoopt Knoop de aandacht te trekken van de jongere generatie.

(Niels Wiese, mei 2007)

Galerie de Ruimte
Zwaanshals 271-273
Rotterdam (Noord)

Opening: Maandag 14 mei 2007 vanaf 19:00

Geopend: Vrijdag (18 & 25 mei) zaterdag (19 & 26 mei)
Kunstenaar is dan aanwezig.
Andere mogelijkheid tot bezichtiging is op afspraak.

Voor verdere informatie of voor een afspraak kunt u bellen met 06 144 760 44