Socialistische Partij afdeling Oss

Toch lintjes voor Osse kinderen!?

13-05-2007 * Lilian Marijnissen

Als het aan Lilian Marijnissen ligt, worden er toch lintjes uitgereikt aan Osse kinderen die iets speciaals hebben gedaan voor de samenleving. Ondanks alle politieke weerstand van VDG, CDA en PvdA! Tijdens Politiek Café Zout in Oss ging ze hierover in debat met René Peters van het CDA.

Peters vindt het pedagogisch onverantwoord om kinderen te belonen voor gedrag dat eigenlijk als vanzelfsprekend beschouwd zou moeten worden. Ook tijdens het debat in 'Zout' bleef zijn mening ongewijzigd: "straks moeten we ze nog geld gaan betalen omdat ze de afwas doen"!

Lilian Marijnissen

Trots!

"Onzin", zegt Lilian. "Kinderen krijgen alleen een lintje wanneer ze iets heel bijzonders hebben gedaan. Geld inzamelen voor een goed doel bijvoorbeeld of zich jarenlang inzetten als vrijwilliger. Waarom is daar toch zoveel kritiek op? Ik snap het niet! In gemeentes als Ede en Tiel worden ook kinderlintjes uitgereikt, op initiatief van het CDA nota bene!" Toch trekt Lilian zich niets aan van de politieke tegenstand. Die lintjes komen er, alleen wordt het nu georganiseerd door de Osse SP en niet door de gemeente. "Ik vind het jammer dat het nu een SP 'ding' wordt, want we moeten juist met z'n allen ontzettend trots zijn op onze jongste bewoners!"

Nieuwtje

Gelukkig is burgemeester Klitsie bereid om de lintjes t.z.t. uit te reiken, wist Lilian nog te melden.