Ministerie van Financiën

Aandeleninkoop second trading line mag zonder brutering

nieuwsbericht | 14-05-2007 | Directie Voorlichting

De Belastingdienst heeft besloten dat ondernemingen die via een second trading line eigen aandelen inkopen geen bruteringsberekening over de opbrengst hoeven te maken. Ook kan de verkopende partij de ingehouden dividendbelasting verrekenen of terugvragen.

Bij een second trading line die ook wel bekend staat als het `Tweede loket' wordt er naast de reguliere handel in aandelen van een bepaalde vennootschap een tweede notering aangevraagd bij Euronext. Langs deze lijn kunnen aandeelhouders zich bij de inkoper bekend maken. Deze inkoop wordt meestal begeleid door een tussenpersoon.

Het besluit geldt voor de situatie waarin aandeelhouders de aandelen van de inkopende onderneming al in hun bezit hebben op het moment dat het inkoopprogramma start. Deze aandelen mogen niet op voorhand met het oog op de terugkoop via de second trading line zijn verworven. Daarnaast is er geen bezwaar als de aandeelhouders opnieuw aandelen van de beursgenoteerde onderneming kopen, zolang deze niet opnieuw via de second trading line worden aangeboden.

Het besluit zal op korte termijn ook gepubliceerd worden in de staatscourant.

Meer informatie


* Besluit inkoop eigen aandelen
Bijlage | 11-05-2007 | PDF bestand, 86.0 kb

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Belastingen op inkomen, winst en vermogen


* Laatst aangepast: 14-05-2007