Socialistische Partij Rotterdam
Bewoners Vreewijk starten kaartenactie in strijd tegen sloop

14-05-2007 * In de strijd tegen de sloop van de veelal in goede staat verkerende woningen in Vreewijk zijn buurtbewoners en Bewoners Organisatie Vreewijk een ansichtkaartenactie gestart. Zij vrezen voor de toekomstvisie van het huidige college van B & W: in Vreewijk zijn straks mensen met een lager inkomen niet langer welkom.
kaartenactie Vreewijk: tegen sloop en dure nieuwbouw

De bewoners zijn bang dat zij na sloop en herbouw of renovatie niet kunnen terugkeren in hun wijk omdat de huren veel hoger zullen komen te liggen. Mensen met een lager inkomen kunnen dan niet terugkeren in de huizen die ze nu van Com.Wonen huren. Die vrees lijkt gegrond, omdat ook in de gemeentelijke woonvisie staat omschreven dat wijken met goedkopere woningen moeten worden opengebroken en dat een groot deel van de betaalbare woningen vervangen dient te worden door woningen die middelduur en duur zijn.
Op de achterkant van de kaarten staan de politiek verantwoordelijken voor de kaalslag in de wijk, de wethouders Karakus en Schrijer en de telefoonnummers waarop ze te bereiken zijn.
Informatie voor het verkrijgen van de kaarten is te krijgen via Bewoners Organisatie Vreewijk: (010) 486 55 55.

Zie ook:

* Bewonersblog over de plannen in Vreewijk