Gemeente Gouda


eind 2009 hotel en parkeergarage op het bolwerk (11-5-2007)

Eind 2009 is Gouda een hotel en een grote parkeergarage rijker. De gemeente Gouda en Bontenbal Vastgoed hebben overeenstemming bereikt met Golden Tulip en ParkKing over de ontwikkeling van een viersterren hotel met ongeveer 100 kamers en een grote parkeergarage op het Bolwerk. De basis voor de ontwikkeling is het bekende masterplan Het Mierennest. Op het Bolwerk realiseert de projectontwikkelaar ook ongeveer 60 woningen en 1400 m2 bedrijfsruimte.

Burgemeester Wim Cornelis: Het college is zeer content met het bereikte resultaat voor het Bolwerk. Een hotel staat al jarenlang bovenaan onze wensenlijst en is nodig om onze groeiambities op met name de toeristische markt te verwezenlijken.

In juni dit jaar vindt op feestelijke wijze de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Bontenbal Vastgoed, Golden Tulip en ParkKing. De heer Dick Meijer, directeur Bontenbal Vastgoed: Wij zullen er alles aan doen dat de vele bezoekers voor kaarsjesavond 2009 een overnachting kunnen boeken in het nieuwe hotel. De komende jaren moeten we, samen met de gemeentelijke diensten, flink doorwerken. In augustus 2007 volgt de ondertekening van een realisatieovereenkomst tussen de gemeente Gouda en Bontenbal Vastgoed.

Doorbraak
Ook wethouder Arnout Menkveld is verheugd met dit resultaat. Menkveld: Niet alleen op het Bolwerk is er sprake van een doorbraak. In dit stuk van de binnenstad vinden mooie ontwikkelingen plaats en gaat er de komende jaren veel veranderen. In juni 2007 wordt gestart met de bouw van het Koningshof, het project van Eurowoningen en Blokland. Ook in de Kop van Korte Akkeren is er sprake van een goede ontwikkeling: recent is het hoogste punt van De Jonker (Muroplast) bereikt. Mozaiek Wonen heeft een project aan de Wachtelstraat. En als alles goed loopt zal in 2008 ook gestart worden met de bouw op de locaties De Drie Notenboomen en GMF/Vergeer. Hiermee wordt een belangrijke impuls gegeven aan de ontwikkeling van de binnenstad en haar randen.