Ingezonden persbericht

Persbericht provincie Antwerpen:
----------------------------
Provant.be bereikt de kaap van 1.000.000 bezoeken
18% zijn internationale bezoekers
----------------------------

De website van de provincie Antwerpen doet het bijzonder goed. De nieuwe provant.be is iets meer dan 7 maanden online en werd nu voor de miljoenste keer bezocht. Dagelijks surfen gemiddeld 4.484 bezoekers naar provant.be en worden 26.034 pagina's bekeken. De provinciale site zal tegen de zomer vertaald worden naar Engels, Frans en Duits. Gezien 18% internationale bezoekers zijn, zullen de anderstalige versies zeker scoren. Door het succes van de site, is de provincie volop op zoek naar een bijkomende webmaster.

Het succes is enerzijds te danken aan de veelheid en verscheidenheid aan informatie, anderzijds scoort de site ook zeer hoog in zoekmachines. "Veel burgers zijn er zich niet van bewust welke informatie en diensten de provincie hen via de site aanbiedt, daarom hebben we extra geïnvesteerd in de zoekmachines die surfers automatisch op onze site brengen." zegt Marc Wellens gedeputeerde bevoegd voor communicatie.

- Provant.be in cijfers

De nieuwe provinciale website werd op 18 september 2006 gelanceerd. 72 individuele sites van diensten werden gebundeld in één portaalsite met meer dan 4000 pagina's. De site werd ontworpen door de firma's Amplexor en Internet Architects. In oktober '06 behaalde de site het AnySurferPlus-label voor toegankelijkheid. Eind april waren er 1.004.435 bezoeken. Een bezoeker blijft gemiddeld 4,48 minuten op de site en raadpleegt gemiddeld 5,81 webpagina's. In totaal werden al 5.831.805 webpagina's bekeken, wat zo'n 26.034 pagina's per dag betekent.

De top tien van de populairste pagina's : Arenberg, zoeken, Fotomuseum, themapagina vrije tijd, sociale kaart, Modemuseum, themapagina bestuur, themapagina leren, themapagina leefomgeving en Diamantmuseum. De meest ingegeven zoektermen zijn vacature(s), openingsuren en uitleendienst.

- Provant.be wordt vertaald in Engels, Duits en Frans

Opmerkelijk cijfer is dat 18,61% internationale bezoekers zijn. Marc Wellens: "We zijn momenteel bezig met de vertaling van de provinciale site naar het Engels, Frans en Duits. Voor het economisch en toeristisch promoten van onze regio is dit zeker een must. Het huidig aantal internationale bezoekers van onze site laat zien dat er zeker belangstelling is."

- Dringend nood aan bijkomende webmaster

Sinds begin april zoekt de provinciale communicatiedienst naar een bijkomende webmaster. "We zoeken iemand met communicatieve vaardigheden en inzicht in ICT" zegt Anja Neels. "Jammer genoeg reageerden er tot hier toe bijna geen kandidaten. De eisen in de vacature schrikken misschien af, maar we zijn nochtans bereid om bijkomende opleiding te voorzien." De taakomschrijving, voorwaarden en verloning van de vacature kan je nalezen op de provinciale website www.provant.be onder de rubriek vacatures of via de rechtstreekse link: www.provant.be/vacatures.

----------------------------
Voor meer informatie over dit persbericht kan u terecht bij:
* Marc Wellens, gedeputeerde bevoegd voor communicatie
* Anja Neels, dienst communicatie, tel. 03 240 51 01, anja.neels@admin.provant.be