Nick Colucci benoemd tot president en CEO van Publicis ......

14.05.2007 / 09:21 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Publicis groupe

Publicis groupe

Nick Colucci benoemd tot president en CEO van Publicis Healthcare Communications Group

NEW YORK, May 14 /PRNewswire/ --


- Benoeming markeert afsluiting van 3-jarig opvolginsplan

Nick Colucci is benoemd tot president en CEO van Publicis Healthcare Communications Group (NYSE: PUB) en vervangt daarmee Ed Rady, die de afgelopen 11 jaar zijn mentor en collega is geweest. Dhr. Rady, die voorzitter was, zal die positie tot het einde van het jaar blijven vervullen.

Deze transfer, die drie jaar is voorbereid, is één van de soepelst verlopen opvolgingen in de geschiedenis van de reclame industrie. Dhr. Colucci, 47 jaar oud, werd in 2004 als Dhr. Rady's opvolger benoemd, toen hij werd gepromoveerd tot COO. Sinds die tijd heeft hij zich stapsgewijs alle verantwoordelijkheden, die bij de positie van CEO horen, toegeëigend, die begonnen met de Noord-Amerikaanse operaties voor reclame en medisch onderwijs. Afgelopen jaar werd zijn portfolio uitgebreid met de internationale operaties.

Als CEO zal Dhr. Colucci verantwoordelijk zijn voor alle ondernemingen van de Publicis Healthcare Communications Group, inclusief Medical en Scientific Affairs, de Contract Sales Organization (Publicis Selling Solutions) en verschillende internet bedrijven. Hij zal aan John Farrell, president en CEO van Specialized Agencies & Marketing Services (SAMS), Publicis Groupe Worldwide, rapporteren.

"Publicis Groupe heeft een krachtige agentschap opgebouwd in gezondheidszorg communicatie", aldus John Farrell, die daarbij aantekende dat het agentschap de enige wereldomvattende communicatie groep is die al zijn gezondheidszorg ondernemingen onder één dak heeft.

"De integratie van deze drie agentschappen in één organisatie stelt ons in staat beter samen te werken", legde hij uit. "En betere samenwerking betekent meer kracht, meer creativiteit en een groter marktaandeel. Samen hebben Ed en Nick de groep tot een enorme groei opgestuwd. Nu zal Nick, met zijn tomeloze energie en passie, die groei nog meer doen versnellen."

Sinds de oprichting in 2003 bevindt de gezondheidszorg divisie zich op een groei traject. Opbrengsten zijn toegenomen met meer dan 50 procent. Saatchi & Saatchi Healthcare en Medicus Group behoren tot de leidende handelsmerken in de divisie.

Dhr. Colucci, die in 1997 bij Medicus in dienst trad, werd in 2000 president. Toen Dhr. Rady de eerste CEO van Publicis Healthcare werd, werd Dhr. Colucci benoemd tot COO. En toen Dhr. Rady een tijdsplan opstelde om af te treden, was Dhr. Colucci zijn gedoodverfde opvolger.

"Nick is een geweldige manager", aldus Dhr. Rady, die er aan toevoegde dat ze beiden gedurende de overgangsperiode een uitstekende relatie hebben gehad. De voormalige CEO, die nu 58 jaar is, kijkt er naar uit om een einde te maken aan het 10 jaar lang op en neer reizen tussen het kantoor in New York en zijn huis in Scottsdale, Arizona. Hij zal als adviseur voor het management beschikbaar blijven tot eind 2007.

"Strategieën kunnen veranderen, maar kernprincipes zoals integriteit, samenwerking, communicatie en leren veranderen niet", zei Dhr. Colucci, die zijn carrière bij Hoffmann-LaRoche, Inc. als woordvoerder verkoop begon en zich stapsgewijs heeft opgewerkt tot Marketing Director.

Behalve dat hij met een BS in neurologie aan de universiteit van Rochester is afgestudeerd, heeft Dhr. Colucci ook een MBA behaald aan het Loyola College van Maryland. Hij woont samen met zijn vrouw Ellie en hun drie kinderen in Westfield, NJ.

Over Publicis Healthcare Communications Group

De Healthcare Group is een volledig geïntegreerde divisie van Publicis Groupe SA. Als een van de grootste gezondheidszorg communicatie groepen ter wereld heeft Publicis Healthcare meer dan 2.700 werknemers in 10 landen in dienst. Wereldomvattende diensten omvatten onder andere reclame, medisch onderwijs, verkoop en marketing en medische en wetenschappelijke zaken. Publicis Healthcare biedt zijn klanten een strategisch partnerschap en legt nadruk op de verzekerde hoge waarde van hun marketing en hun buitengewone prestaties bij de uitgevoerde opdrachten. Website: www.publicishealthcare.com

Over Publicis Groupe

Publicis Groupe (Euronext Paris: FR0000130577 en NYSE: PUB) is 's werelds vierde grootste communicatie groep, alsmede 's werelds tweede grootste media adviseur en aankoop groep. Activiteiten vinden plaats in 104 landen verdeeld over vijf continenten. De Groupe heeft om en nabij 42.000 professionals in dienst.

De Groupe's communicatie activiteiten omvatten reclame, dmv drie autonome wereldwijde reclame netwerken: Leo Burnett, Publicis, Saatchi & Saatchi, alsmede door hun twee multi-kern netwerken Fallon Worldwide en Bartle Bogle Hegarty, waarvan ze voor 49 eigenaar zijn; media advies en aankoop dmv de twee wereldomvattende netwerken ZenithOptimedia en Starcom MediaVest Group; interactieve en digitale marketing, marketing diensten en gespecialiseerde communicatie, inclusief direct marketing, public relations, financiële en bedrijfscommunicatie, communicatie tijdens evenementen, multi-culturele communicatie en natuurlijk hun wereldleiderschap in gezondheidszorg communicatie.

CONTACT:+1-212-286-2424
Julie Laitin Bridget Calafell
E-mail: jlaitin@julielaitin.com E-mail: bcalafell@julielaitin.com

NEW YORK, May 14 /PRNewswire/ --

Contact:

Julie Laitin, jlaitin@julielaitin.com, of Bridget Calafell, bcalafell@julielaitin.com, beiden van Publicis Groupe, +1-212-286-2424