KNHS


Basisdienstverlening weer op schema
14 mei 2007

De KNHS-werkorganisatie is zeer blij te kunnen melden dat de flinke achterstanden, die er waren bij het verstrekken van de verschillende startbescheiden, weer zijn ingelopen. Dankzij enorme inzet en vreselijk vele extra gewerkte uren, zijn alle aanvragen die tot afgelopen vrijdag bij de KNHS binnen waren verwerkt. Aanstaande dinsdag 15 mei zullen alle aangevraagde startkaarten en startcoupons vanuit Ermelo worden verzonden.

Nu de achterstanden zijn weggewerkt, is een belangrijk deel van de basisdienstverlening weer op het niveau waar deze hoort te zijn. De meeste complicaties van de afgelopen maanden zijn veroorzaakt door problemen met het vernieuwde automatiseringssysteem bij de KNHS. Nu die hobbels zijn genomen en de achterstanden zijn weggewerkt, is de afdeling basisdienstverlening weer in staat toekomstige aanvragen van startbescheiden binnen de afgesproken termijn van 10 werkdagen te honoreren met de nodige papieren.

De werkorganisatie betreurt het dat we de genoemde problemen niet hebben kunnen voorkomen, maar is nu vooral blij weer positief verder te kunnen gaan.

Omdat er bij de KNHS ook nog veel vragen binnenkomen over de aanvraag van startkaarten en de invulling van bijbehorende formulieren, maken we graag van deze gelegenheid gebruik dat nog eens op een rijtje te zetten. De onderstaande voorwaarden zijn ook op het aanvraagformulier zelf na te lezen.

Checklist voor het aanvragen van een startkaart

Van belang bij het aanvragen van een startkaart is dat:


* Het mutatieformulier startkaartaanvraag volledig is ingevuld (denk daarbij ook goed aan het persoonsnummer van het lid dat wil starten, dit wordt regelmatig vergeten).

* De gevraagde kopieën uit het Paardensport van het paard of de pony leesbaar zijn en worden meegezonden met de aanvraag.

Welke kopieën uit het Paardenpaspoort moeten dan worden meegestuurd:


* De pagina uit het Paardenpaspoort waarop de stamboeknaam, het levensnummer, het transponder- of DNA-nummer, de geboortedatum, de gegevens van de vader en de moeder van de pony/het paard zijn geregistreerd (doorgaans de eerste pagina van een Paardenpaspoort).
* De pagina waarop de kentekenen (aftekeningen) van de pony/het paard zijn geregistreerd.

* Alleen bij ponys: de pagina waarop de metingen door een KNHS-ponymeter zijn geregistreerd.

Bij het activeren van een bestaande combinatie hoeven niet alle gegevens opnieuw te worden opgestuurd, wel moet een mutatieformulier startkaartaanvraag worden opgestuurd. Ook wanneer een actieve combinatie moet worden overgezet naar een andere vereniging, moet hiervoor een mutatieformulier startkaartaanvraag worden opgestuurd.

De KNHS kan verzoeken om (alsnog) een kopie van de eerste pagina van het Paardenpaspoort op te sturen, omdat het transponder- (of mogelijk DNA)nummer nog niet in het sportadministratiesysteem is geregistreerd. Wanneer gegevens op verzoek van de KNHS worden opgestuurd is het van belang dat voor de volledigheid wordt aangegeven voor welke combinatie de gegevens worden opgestuurd.