Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Overval op tankstation

Zutphen, 14-05-2007 o Twee nog onbekende mannen hebben 11 mei rond 21.00 uur een overval gepleegd op een tankstation aan de Emmerikseweg in Zutphen. Ze gingen er zonder buit vandoor.

Een nog onbekende gemaskerde man kwam het tankstation binnen met in zijn hand een pistool of soortgelijk voorwerp. Echter de medewerkster was op dat moment net even buiten de shop en de overvaller trof dus niemand aan die hij kon bedreigen.

De medewerkster bonsde van buitenaf op de ramen van de shop en dat bracht de overvaller kennelijk in verwarring. Hij ging er vandoor en rende in de richting van de Zuidwijken. Op hetzelfde moment renden een andere persoon die buiten had gestaan weg in tegengestelde richting, dus richting het centrum.

Bij de gemaskerde overvaller gaat het om een man van ongeveer 20 tot 25 jaar, gezet postuur met een leren jas met capuchon en bontkraag. De andere dader is ook tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte trui met capuchon die hij ook op had. Daaronder droeg hij een petje. Beide mannen hadden een getinte huisdkleur.

De politie vraagt getuigen die vrijdagavond rond 21.00 uur iets verdachts hebben gezien of de mannen hebben zien rennen of lopen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.