Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon wint in Windsor

14/05/2007

Windsor, 14 mei 2007
Ijsbrand Chardon heeft afgelopen weekend voor de derde keer in zijn loopbaan de prestigieuze internationale menwedstrijd in Windsor op zijn naam geschreven. Chardon liet in de tuin van koningin Elizabeth de Australiër Boyd Exell en zijn landgenoot Koos de Ronde achter zich. Mark Weusthof zakte na de vaardigheid van de vierde naar de zesde plaats, maar hij bleef Edwin van der Graaf voor, die zevende werd. Hans Heus maakte in Windsor in de dressuur gebruik van zijn eigen fokproduct Uniek en werd mede dankzij een foutloos gereden vaardigheid negende in het totaalklassement. Theo Timmerman begon matig met de 17de plaats in de dressuur, wist in de extreem natte marathon iets te klimmen in de rangschikking maar kwam in het totaalplaatje niet verder dan de 14de plaats. Ook voor Harry de Ruyter verliep Windsor niet zoals hij graag had gewild. Na een tegenvallende dressuurproef in de stromende regen bleek het rechtervoorpaard in de marathon niet altijd bij de les wat in een aantal hindernissen tijdverlies opleverde. In de vaardigheid vergiste de menner uit Kessel zich in het parcours waardoor hij onderaan de uitslagenlijst eindigde. Voor De Ruyter scheen het zonnetje echter wel op vrijdag toen hij deelnam aan de coaching wedstrijd met het vierspan Friese hengsten van Stoeterij Groenestein uit Lunteren. De combinatie trok zeer veel aandacht en werd door de jury hoog geklasseerd.

Bij de vierspan pony's werd Nederland alleen vertegenwoordigd door John van Dorresteijn. Van Dorresteijn won met ruime voorsprong op zijn concurrenten de marathon en eindigde in het totaalklassement als tweede, achter de Duitser Karl-Heinz Wanstrath. Laurie Astegiano, de Française die sinds april dit jaar voor Amerika uitkomt, werd derde. Astegiano heeft een aantal Welsh pony's uit het oude span van de Belgische vierspanrijder Edwin Flerackers voor het rijtuig.

Bij de tweespannen maakten de bonten van Raymond Letteboer en Harry Verstappen indruk in het internationale deelnemersveld. Letteboer begon goed met de tweede plaats in de dressuur, maar moest iets inleveren in de marathon. De vaardigheid bleek echter voor alle tweespandeelnemers problemen op te leveren waardoor Letteboer tijdens zijn `eerste Windsor' zeer tevreden kan zijn met zijn tweede plaats. De winst ging naar de Française Eve Cadi Verna. Harry Verstappen trok zich niets aan van de soms gladde bodem in de acht marathonhindernissen en sloot zijn favoriete onderdeel evenals vorig jaar met winst af. De menner uit Eersel werd beloond met de vierde plaats in het eindklassement. Rob Zweegers is inmiddels ook vaste gast in Windsor en wist zijn vierde editie af te sluiten met de tiende plaats.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2007/GBR/WINDSOR/