Jeugdkabinet lanceert lesprogramma over toekomst van Nederland

14.05.2007 / 14:46 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
14 mei 2007

Jeugkabinet lanceert lesprogramma ovcer toekomst van Nederland Oproep aan jongeren zelf mee te beslissen over de toekomst

Het Jeugdkabinet lanceert op dinsdag 15 mei een lesprogramma voor jongeren op middelbare scholen. Het doel van het lesprogramma is jongeren zelf te laten nadenken over hun toekomst in Nederland. Op de Amersfoortse Berg, Hugo de Grootlaan 25 in Amersfoort, vindt om 11.00 uur een twee uur durend programma plaats waarbij 100 vierdeklassers nadenken over de visie van Nederland. Na de lancering is het lesprogramma gratis beschikbaar voor alle middelbare scholen in Nederland. Pers is hierbij van harte welkom.

Het jeugdkabinet is sinds enige maanden actief. Jip Samhoud en zijn 7 ministers presenteerden op 15 maart 2007 het Jeugdregeerakkoord aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. De verschillende ministeries werken sindsdien aan activiteiten om jongeren te betrekken bij de toekomst van Nederland, hun toekomst.

Het lesprogramma laat jongeren en hun docenten nadenken over het leven in Nederland en hoe dat er in 2021 uit moet zien. Uit verschillende pilots blijkt dat jongeren zeer gemotiveerd zijn om mee te praten. Het lesprogramma komt voort uit het resultaat uit eerder onderzoek van het jeugdkabinet dat 44 % van de jongeren zou willen emigreren uit Nederland. 'Wij hopen dat jongeren besluiten in Nederland te blijven door ze te betrekken bij het vormgeven van hun eigen toekomst', aldus het Jeugdkabinet.

Alle Nederlandse scholen ontvangen de komende weken een uitnodiging om deel te nemen aan het lesprogramma. Met de resultaten van het lesprogramma kan het Jeugdkabinet haar beleid en activiteiten beter onderbouwen en zodoende een duidelijker geluid van de jeugd laten horen aan beleidsmakers.

Einde persbericht.