Ingezonden persbericht


Stoomtrein Goes-Borsele

Postbus 250 - 4460 AR Goes - tel. 0113-270705 - fax 0113-271599 - info@destoomtrein.nl

Persbericht

mei 2007

Twentse stoomlocomotief op reis naar Zeeuws evenement

Dinsdag 15 mei a.s. vindt een bijzonder wegtransport plaats: Een stoomlocomotief van de Museumbuurtspoorweg (MBS) uit Haaksbergen gaat per dieplader op reis naar Zeeland. De bestemming van de locomotief is Goes, waar de MBS deelneemt aan het vierdaagse evenement Sporen naar het Verleden. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) en vindt dit jaar plaats van donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei.

Sporen naar het Verleden: Spoorwegfestijn van 17-20 mei

tijdens Sporen naar het Verleden trekt de SGB elk jaar alle registers open. Er zijn meerdere locomotieven onder stoom, oude ambachten worden gedemonstreerd en oude wegvoertuigen luisteren het evenement verder op. Muziekgroepen zorgen voor de vrolijke noot en natuurlijk worden er extra veel ritten gereden op de SGB-spoorlijn. Deze lijn loopt vanaf Goes naar Hoedekenskerke, door het prachtige Nationaal Landschap "De Zak van Zuid-Beveland". Sporen naar het Verleden vindt plaats op het SGB-museumterrein, aan de Albert Plesmanweg te Goes. Openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur.

Museumbedrijven werken samen in evenement

Uniek aan deze editie van Sporen naar het Verleden is de samenwerking met collega-museumlijnen. De al genoemde MBS komt op bezoek met stoomloc "Navizence", welke na een grondige restauratie in 2005 in dienst is gesteld. Deze locomotief gaat nu voor het eerst buiten de eigen MBS-lijn rijden. Een primeur voor Zeeland! Behalve de MBS-loc komt er nog een museumtrein naar Zeeland: De antieke elektrische NS-motorwagen "Jaap" van de gelijknamige werkgroep uit Haarlem komt ook de gelederen versterken.

Voor de redactie,

Ingezonden persbericht