Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Prijsvraag: Een lied voor de Utrechtse Heuvelrug

Met de opening van het Cultuurhuis Het Pleiade is in de jonge gemeente Utrechtse Heuvelrug weer een stap gezet naar een bredere culturele samenwerking tussen de bewoners van de verschillende dorpskernen van deze gemeente. Het gevoel van saamhorigheid begint te groeien. ,,Wat we nu nog missen is een gezamenlijk lied, is de mening van Roy Pamboer, wethouder van cultuur. Hij vond de Stichting Muziek in de Maartenskerk in Doorn bereid zich in te zetten voor een gemeentelijk lied. Daarom is onder verantwoordelijkheid van deze Stichting een adviescommissie samengesteld. De leden daarvan zijn afkomstig uit de verschillende dorpskernen.
De adviescommissie maakt niet zelf een lied, maar daagt creatieve geesten in de gemeente uit tot het maken van een Lied voor de Heuvelrug.

Gevraagd wordt een lied te maken, maximaal vijf coupletten, dat eenvoudig te zingen is en dat in de toekomst wordt gebruikt in het muziekleven in de verschillende dorpskernen door koren, orkesten, bij musicals of jazzfestijnen.
In eerste instantie gaat het om de tekst, maar deze mag ook direct op muziek worden gezet. Als alleen tekst wordt ingeleverd, zoekt de adviescommissie naar een componist. Deze prijsvraag staat open voor alle inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, jong en oud, solo of in groepen. De adviescommissie kiest de beste inzending. Aan de maker hiervan wordt de Bronzen Nachtegaal, een beeld gemaakt door beeldend kunstenaar Marjan Boerma, uitgereikt.

Inzendingen kunnen worden gestuurd naar:

Stichting Kunstzinnige Vorming Heuvelrug
Postbus 356
3940 AJ Doorn

E-mail: info@heuvelrugmuziekschool.nl
Telefoon: (0343) 41 51 18

De inzendtermijn sluit op 1 juli 2007.