Groei omzet en bedrijfsresultaat Koninklijke Joh. Enschedé BV

15.05.2007 / 09:34 / Rubriek: Economie / Organisatie: Joh. enschede holding

Joh. enschede holding

Haarlem, 15 mei -Koninklijke Joh. Enschedé boekte in 2006 een positief bedrijfsresultaat van EUR 3,2 miljoen (2005: EUR 3,0 miljoen). Het nettoresultaat bedroeg EUR 2,1 miljoen (2005: EUR 1,5 miljoen). De bedrijfsopbrengsten stegen naar EUR 61,1 miljoen t.o.v. EUR 56,9 miljoen over het jaar 2005.
De verbeteringen zijn bedrijfsbreed gerealiseerd door enerzijds efficiencyverbeteringen en anderzijds versterking van de marktpositie.

De in Haarlem gevestigde divisie Security Print (bankbiljetten, post- en waardezegels en overig hoog beveiligd drukwerk) overtrof de positieve resultaten van 2005 voornamelijk door een hoger bestelniveau van eurobankbiljetten en een sterke focus op optimalisatie van het orderverloop. Tevens werden 3 productinnovaties op zegelgebied geïntroduceerd. Om tegemoet te komen aan de klantwensen om de productiecapaciteit op het gebied van zegels snel en flexibel te kunnen aanpassen, wordt in 2007 geïnvesteerd in een rotatie-offsetpers.

Ondanks de aanhoudend minder gunstige omstandigheden in de grafische branche vergrootte ook de cluster Commercial Print (vestigingen in Amsterdam en Brussel) haar bijdrage aan het totaalresultaat. Op de Amsterdamse locatie werd geïnvesteerd in twee nieuwe Heidelberg Speedmaster XL 5-kleuren offsetpersen. Tevens werd het bedrijf in Amsterdam gecertificeerd voor het vervaardigen van producten die worden ingezet in de voedingsmiddelenindustrie en werd haar het FSC-keurmerk toegekend. Met de ingebruikname van een tweede nieuwe 8-kleuren-offset in de Belgische vestiging begin 2007, werden in een periode van ruim 1 jaar vier nieuwe drukpersen (in totaal 25 drukunits) geplaatst. De resultaten in het segment Media laten een duidelijke groei zien en illustreren de bedrijfsontwikkeling van grafisch naar grafisch-digitaal. Het digitale communicatie- en publicatieplatform JEA-PLUS - in 2006 onderscheiden met The most innovative solution in innovation/logistics in EMEA door Adobe Systems inc - werd verder ontwikkeld en tevens vertaald naar het platform dat onder de naam .bePLUS is geïntroduceerd in België.

De inzet voor 2007 is het bedrijfsresultaat van 2006 te overtreffen.

Joh. Enschedé is een private Nederlands-Belgische onderneming die actief is in processen waarbij:

1. Ketenoplossingen naar klanten centraal staan,

2. in processen waar vertrouwen in meer of minder mate een belangrijke rol speelt,
3. en (digitale) grafische kennis en technologie wordt toegepast.