Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 15-05-2007

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op maandag 14 mei vond rond 12.10 uur op de Zonnehof een aanrijding met letsel plaats.

Een 17-jarige Amersfoorter reed op zijn snorfiets over de Zonnehof in de richting van de Arnhemseweg. Op hetzelfde moment reed daar ook een automobilist die uit de richting van de Bergweg kwam. De snorfietser zag de bestuurder van de auto, een 46-jarige inwoonster van Amersfoort, over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De snorfietser viel hierbij op de grond, waardoor hij gewond raakte aan zijn gezicht. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling.

De politie maakt proces-verbaal op.

Onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond 14 mei om 22.00 uur een 42-jarige inwoner van Leusden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Agenten zagen dat de man probeerde zijn auto in te parkeren in de Zwanenhalssteeg en besloten, op grond van zijn rijgedrag, de bestuurder te controleren.

Op de ademtestapparatuur blies hij 570 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Aangehouden voor dronkenschap

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond 14 mei om 22.05 uur een 23-jarige inwoner van Leusden aangehouden voor openbare dronkenschap.

Hij bemoeide zich met het werk van de agenten toen deze een bestuurder controleerden op het rijden met alcohol. Hij gedroeg zich hinderlijk en liep op zijn sokken over de straat. De agenten hielden de man aan voor openbare dronkenschap. De verdachte werd voor ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.