Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 15-05-2007

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- In de nacht van maandag op dinsdag werd een automobilist aangehouden. Omstreeks 00.30 uur werd een 30-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd op de Rembrandtlaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 655 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Gooien met afwasmiddel

DOORN- Op maandagavond werd een buschauffeur bespoten met afwasmiddel. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding dat een 52-jarige buschauffeur op de Dorpsstraat was bespoten met een goedje. Agenten gingen ter plaatse en troffen de chauffeur aan. Hij had last van zijn ogen en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Bij de bus lag een fles wasmiddel. De politie heeft een vermoeden van de vermoedelijke daders en doet hier onderzoek naar.

Scooter doorgereden

LEERSUM- Op maandagavond raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 20.15 uur reed een 58-jarige wielrenner over de Kerkweg. Plotseling werd hij hier aangereden door een scooterrijder en kwam ten val. De wielrenner liep hierbij een sneetje bij zijn oog op. De scooterrijder, jongen van ongeveer 17 jaar met blond haar rijdende om een bruine scooter zonder kentekenplaat, reed door. De politie is op zoek naar getuigen en zij kunnen reageren via 0900-8844; Heuvelrug.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed in een auto stapte. Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een 37-jarige man uit Veenendaal in beschonken toestand in zijn auto aan de Schaffelaar wilde stappen. De politie was snel ter plaatse en kon de man nog net tegenhouden voordat hij wegreed. De man werd aangehouden en blies op het bureau 745 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.