Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 15-05-2007

Politie neemt vrachtwagen in beslag
HOOGHALEN Maandagmiddag zagen agenten een vrachtwagen zonder kentekenplaten rijden over de Oosthalen. De 31-jarige bestuurder uit Borger beweerde dat de vrachtauto met containerbak een landbouwvoertuig was en maximaal 25 km/uur reed. Controle wees uit dat de vrachtauto sneller kon en niet voldeed aan verschillende technische eisen. Voor technisch onderzoek is de vrachtauto vervolgens in beslag genomen. (07-140348)

Geen alcohol op openbare weg
ASSEN Maandagmiddag hebben agenten twee mannen bekeurd omdat ze alcoholhoudende drank gebruikten aan de Scharmbarg. De 39- en 64-jarige Assenaren konden zich bovendien niet legitimeren. Voor beide overtredingen kregen zij een bekeuring. (07-140414)

Gipsspuit weggenomen
ASSEN Vanuit een woning aan de Benthem Reddingiusstraat is het afgelopen weekeinde een gipsspuit ter waarde van 16.000 weggenomen. Nadat de woning vorig jaar door brand was getroffen werd de woning weer opgeknapt. Daarvoor stond in de woning een gipsspuit die door de stukadoor werd gebruikt. Het zware apparaat moet door minstens twee personen zijn weggenomen. Allerlei gereedschappen, slangen en snoeren die bij het apparaat horen zijn achtergebleven. Een 38-jarige man uit Hooghalen deed namens het bedrijf uit Hooghalen aangifte van deze diefstal. (07-140258)

Computers en schermen weggenomen
ASSEN Tijdens het afgelopen weekeinde zijn 3 pcs en 3 TFF-schermen weggenomen vanuit een bedrijf aan de Dr. A.F. Philipsweg. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Het schadebedrag is nog niet bekend. (07-140231)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.