Politie Hollands Midden

Datum: 15 mei 2007

Bovenregionale Recherche lost serie winkelovervallen op

De Bovenregionale Recherche Noordwest en Midden Nederland denkt met de aanhouding van zeven verdachten 7 overvallen op winkels, 2 pogingen tot een overval en enkele bedrijfsinbraken te hebben opgelost. De verdachten hebben ruim 32000 euro gestolen.

Omdat in de loop van 2006 in Noord- en Zuid-Holland een serie overvallen op winkels was gepleegd, waarbij de werkwijze steeds hetzelfde was, is in november 2006 een onderzoek gestart. De eerste overval vond plaats op vrijdag 28 juli bij de Zeeman in Haarlem. Daarna volgde een reeks overvallen op winkels als Bristol, Zeeman, Trekpleister, Schoenenreus en Action in Zoetermeer, Delft en Noordwijk. Op zaterdag 30 september werd een poging gedaan de Action in Haarlem te overvallen, dit is mislukt en de verdachte is er zonder buit vandoor gegaan. Het Bovenregionale Rechercheteam heeft dit onderzoek met een team van 13 rechercheurs uitgevoerd.

Afgelopen weken zijn de verdachten aangehouden. De hoofdverdachte is een 33-jarige man uit Haarlem. Daarnaast is een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer, een 23-jarige vrouw uit Rotterdam een 27-jarige vrouw uit Haarlem, twee 27-jarige mannen uit Delft en een 25 jarige man uit Hendrik ido Ambacht aangehouden.

De werkwijze bij de overvallen was steeds hetzelfde, de verdachte kwam vlak voor sluitingstijd de winkel binnen en verstopte zich. Vlak na sluitingstijd kwam hij tevoorschijn. Hij bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen en eiste geld.

De zeven aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis. Zij moeten binnenkort voor de rechter in Haarlem verschijnen.

De Bovenregionale Recherche Noordwest & Midden Nederland is een samenwerkingsverband van de politieregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Utrecht en is beheersmatig ondergebracht bij de divisie regionale recherche van de politieregio Kennemerland. Het team houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overstijgende vormen van middencriminaliteit.

Leiden Aanrijding Bij het wegrijden uit parkeerstand veroorzaakte een 46 jarige motorrijder uit Leiden maandg 14 mei rond 16.30 uur op de Boommarkt een aanrijding met een 23 jarige fietser uit Leiden. De fietser liep daardoor een armfractuur op en werd overgebracht naar het LUMC.

Moordrecht Aanhouding verdachte bedrijfsinbraak De politie heeft maandag 14 mei rond 23.50 uur een 20 jarige man uit Moordrecht aangehouden als verdachte van een inbraak in een bedrijf aan de Ambachtsweg. Bij de inbraak die die avond rond 22.45 uur plaatsvond werden een computer en een flatscreen gestolen. Een getuige wist de politie van informatie te voorzien waarmee ze de man op het spoor kwamen. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Waddinxveen Inbraak in leegstaande school Zondag 13 mei werd rond 16.45 uur door vermoedelijk vier personen ingebroken in de leegstaande schildersvakschool aan de Esdoornlaan. Er is dan ook vermoedelijk niets gestolen. Op het moment dat de politie na een melding arriveerde vluchtten een aantal personen de wijk in. De politie ging vervolgens met meerdere eenheden op zoek naar deze personen en zette daarbij ook luchtsteun bestaande uit een politiehelikopter in. Enkele jongeren werden tijdens deze zoektocht aangehouden maar bleken al snel geen verdachten te zijn in deze zaak. De politie zet haar onderzoek naar de daders dan ook voort.

Waddinxveen Inbraken De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Oostpolderweg. De inbraak vond plaats tussen vrijdag 11 mei 18.10 uur en zaterdag 13 mei 11.00 uur en kon gebeuren omdat een achterdeur van de woning niet was afgesloten. Uit de woning zijn ondermeer sieraden, pasjes en horloges gestolen. Ook is de politie nog bezig met een onderzoek naar de inbraak in het clubgebouw van de scouting aan het Zuiveringspad. Daar braken onbekenden tussen zondag 6 en donderdag 10 mei een deur open en doorzochten het pand. Daarbij is ook schade aangericht. Voorzover nu bekend is zijn er enkele kratten bier gestolen.

Gouda Verdachte heeft zich gemeld Een Gouwenaar (leeftijd nog onbekend) heeft zich bij de politie gemeld naar aanleiding van berichtgeving in de media over een mishandeling op de Krugerlaan. Tegen de Gouwenaar werd aangifte gedaan. Hij zal worden gehoord over de mishandeling.

--- origineel bericht --- Een 54 jarige man uit Lopik heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man fietste op donderdag 3 mei, rond 19.30 uur, over de Krugerlaan, Sportlaan toen hij gebeten werd door een herderachtige hond. De hond beet niet door, maar de tandenafdruk stond wel even in de been van de fietser. De hond rende vervolgens weg. De man stopte met fietsen en er ontstond een woordenwisseling met het baasje van de hond. Op dat moment kwam de hond weer op hem aflopen, de fietser riep dat hij de hond wel kon slaan. Daarop kwam er een man op hem afstormen die hem een aantal keer met een vuistslag op de borst sloeg en bedreigde. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de man.

Gouda Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Karnemelksloot. Die inbraak vond dinsdag 15 mei tussen 02.20 en 02.50 uur plaats nadat een ruit van de woning was vernield. Op dit moment is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen.

Haastrecht Snelheidscontrole De politie heeft maandag 14 mei tussen 06.15 en 12.15 uur een snelheidscontrole gehouden op een binnen de bebouwde kom gelegen deel van de Provincialeweg N228. Er passeerden 3.515 voertuigen de daar opgestelde radarwagen. Zo'n 374 voertuigen overschreden de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel in hun brievenbus verwachten. De politie zal de controles in het belang van de verkeersveiligheid blijven herhalen.

Berkenwoude Onder invloed De politie heeft zaterdag 12 mei op de Kerkweg twee keer moeten optreden tegen mensen die te veel aan alcohol hadden genuttigd. Rond 00.35 uur stelden agenten bij een 19 jarige automobilist uit Bergambacht vast dat hij te veel gedronken had. Een ademanalyse kwam tot 355 ug/l. Omdat het hier ging om een beginnend bestuurder waarvoor de limiet ligt bij 0.88 ug/l en boven een grens van 350 ug/l. waarbij er dan grond is voor invordering van het rijbewijs, moest hij zijn rijbewijs dan ook inleveren. Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er jongeren aan de Kerkweg voor geluidsoverlast zorgden. De politie trof daar een 17 jarige jongen uit Berkenwoude aan die in dronken toestand nogal wat herrie maakte. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie belde de melder om hem te bedanken voor het belletje en hem te informeren over wat er met zijn melding was gedaan. De politie maakt tegen beide bestuurders proces-verbaal op.

-------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326