Gemeente Andijk


* Identiteit slachtoffers brand Grootslag bekend

Identiteit slachtoffers brand Grootslag bekend

15 mei 2007
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart 2007 is in vakantiepark het Grootslag te Andijk een vakantiebungalow geheel uitgebrand. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen. Uit de administratie van het uitzendbureau waarvoor de twee werkzaam waren, bleek het vermoedelijk te gaan om twee Polen. Nu is, na DNA-onderzoek, de identiteit van de slachtoffers vastgesteld.
Het gaat om de 33-jarige Krzystof Brodzinski uit Pilica en de 26-jarige Slawomir Soltysiak uit Kidów. De stoffelijke overschotten zijn deze week vrijgegeven en naar Polen vervoerd. De burgemeester heeft namens de gemeente haar deelneming betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Ongeluk
Uit het technisch onderzoek dat de recherche heeft uitgevoerd, is gebleken dat de brand een gevolg was van een ongeluk. In de bungalow werden sporen aangetroffen die erop duiden dat de brand is ontstaan door oververhitting van een pan die op een brandend gasstel stond. Van de drie personen die zich op dat moment in de woning bevonden, wist één op tijd naar buiten te komen. Uit sectie is gebleken dat de twee slachtoffers door de brand om het leven zijn gekomen.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |