Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Aixam Crossline winnaar test brommobielen

Den Haag, 15 mei 2007

Brommobiel Aixam Crossline komt als winnaar uit een test van de Kampioen van de ANWB. Dit karretje biedt de meeste veercomfort, heeft de beste stoelen, een gemakkelijke instap en veel ruimte en dat alles voor een middenklasseprijs. Op de tweede plaats eindigt de Microcar MC2. Deze heeft wel veel zitruimte maar weer een lage dakrand zodat instappen lastig kan zijn. Derde is de Ligier X-Too Max. Dit zijn de resultaten van een test die de Kampioen onder zes van dit soort voertuigen heeft uitgevoerd.

Brommobielen kunnen aan mensen die niet kunnen of willen autorijden uitkomst bieden. Een brommobiel moet op de rijbaan rijden en mag niet op het fietspad. Hetvoertuig mag maximaal 45 km per uur en de bestuurder heeft het rijbewijs AM nodig (voorheen bromfietscertificaat). Wie wél een rijbewijs heeft kan beter voor een auto kiezen; meer rijcomfort en een grotere actieradius.

In een brommobiel (er rijden er pak 'm beet 10.000 van rond in Nederland) passen twee personen en een berg bagage. De aanschafprijzen van brommobielen zijn fors. De geteste exemplaren kostten rond de ¤13.000. Daar staat tegenover dat brommobielen zuinig in het gebruik zijn. Gemiddeld gebruiken ze zo'n 1 op 30 (diesel). Bezitters betalen geen motorrijtuigenbelasting.

Meer informatie in de Kampioen van deze maand. Zie ook kampioen.anwb.nl

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)