Bureau Verkeershandhaving


Minder doorrijders na ongeval

15 mei 2007

De nieuwste cijfers van het Waarborgfonds Motorverkeer laten zien dat er minder wordt doorgereden na een ongeval. Het aantal claims is in 2006 met 12 procent afgenomen. Dat schrijft het Waarborgfonds in het jaarverslag 2006.

Het Waarborgfonds vergoedt, onder voorwaarden, de schade die is veroorzaakt door automobilisten die onverzekerd zijn of na het ongeval zijn doorgereden.

Doorrijden na ongeval
Doorrijden na een ongeval zonder je identiteit kenbaar te maken is een misdrijf. Bijna 49.000 maal kreeg het Waarborgfonds een schademelding na een doorrijding - het jaar daarvoor was dat nog ruim 55.000. Overigens realiseren veel mensen zich niet dat doorrijden ook strafbaar is als ze alleen een verkeerszuiltje hebben omgereden of een vangrail gedeukt.

Onverzekerd
Een andere daling is te zien bij het aantal onverzekerden dat anderen schade toebracht. Afgelopen jaar ging dat om ruim 2.500 schaden, een teruggang met 13 procent. Het aantal meldingen van gestolen auto's dat anderen schade toebracht daalde fors, met 22 procent tot 410 stuks. Overigens zal bij de doorrijders tevens een - per definitie onbekend - aantal onverzekerde en een aantal gestolen auto's horen.

Bron: Waarborgfonds Motorverkeer