Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 15-05-07

TILBURG, 15 mei 2007

Beginnend bestuurder botst tegen vangrail en heeft teveel gedronken

TILBURG: Vannacht is op rijksweg A-58 een 20 jarige man uit Hilversum met zijn auto tegen de vangrail gebotst die aan de linkerzijde van de rijbaan staat. Hij kwam op de vluchtstrook tot stilstand met de voorzijde in tegengestelde richting. De beginnend bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies 120 ugl. De automobilist kwam vanuit de richting van Breda en reed in de richting van Tilburg. De bestuurder verklaarde dat hij met een snelheid van circa 120 kilometer per uur op de rechterrijstrook reed. Ter hoogte van Gilze raakte de auto door onbekende oorzaak in een slip waardoor hij de macht over het stuur verloor en tegen de vangrail botste. De politie maakt proces-verbaal op van het rijden onder invloed. De verdacht beschikt korter dan vijf jaar over een rijbewijs B beschikt.

Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald en korter dan vijf jaar over een rijbewijs beschikt. . De eerste vijf jaar geldt voor hen namelijk de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Gesignaleerde man aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Siriusstraat een 48-jarige zwerver aangehouden die nog gesignaleerd bleek te staan. Het ging om een boete van 75 euro of één dag hechtenis. Hij kon de boete niet betalen en werd daarom ingesloten.

Politie pakt man op voor diefstal en/of heling

TILBURG: De politie heeft gisteravond rond 21:00 uur twee Tilburgers aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 12-jarige jongen. Ze worden ervan verdacht een motorfiets aan de Ringbaan Noord gestolen en/of geheeld te hebben. De 20-jarige verdachte is aangehouden in de Dostalstraat, de 12-jarige knul in de Corellistraat.

Surveillanten zagen de verdachten op het fietspad langs de Stokhasseltlaan een motor voortduwen. Ze besloten de herkomst van de motor te onderzoeken. Op dat moment lieten de daders de motorfiets vallen en gingen ervan door. De agenten gingen er achter aan en arresteerden ze even later. De oudste verklaarde dat hij niet wist dat de motorfiets gestolen was. Beide verdachten zijn ingesloten.

Politie onderzoekt diefstal auto

MOERGESTEL: Vanmorgen omstreeks 04.30 uur ontdekt de eigenaar van een bestelauto dat zijn voertuig vanaf de oprit van zijn woning aan de Schoolstraat was gestolen. De eigenaar wist zeker dat zijn auto daar omstreeks 23.00 uur gisteravond nog stond. Het gaat om een zwarte Mercedes met het kenteken 19-VH-VB. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar en de auto gesignaleerd.

Politie onderzoekt schieten met balletjespistool

TILBURG: Een 15-jarige jongen uit Tilburg is gisteravond rond 21:00 uur ongeveer zeven keer beschoten met een balletjespistool. Die avond was de jongen op het grasveld bij de Salesianenstraat aan het ballen. Twee jongens die behoorden tot een groepje jongeren, die ook op dat veldje aanwezig was, begonnen om de beurt met hetzelfde balletjespistool op hem te schieten. Hij liep daarbij een wond naast zijn oog op. Bij de huisartsenpost is die wond behandeld. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in naar de daders. Vanmorgen is een 15-jarige Tilburgse jongen gehoord. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij deze zaak.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ronald Monsieurs