Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 15-05-2007

Man aangehouden voor heling

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei een man aangehouden die een gestolen auto had gedumpt.

Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding dat een voertuig gedumpt werd op de Merwedekade. Twee personen zouden het voertuig hebben verlaten en in een ander voertuig zijn gestapt. Het kenteken en type werd door getuigen aan de politie doorgegeven. Ter hoogte van het Westplein zagen agenten de bewuste auto rijden. De bestuurder kreeg bij de Daalsetunnel een stopteken.

In de auto zat een 21-jarige man uit Utrecht. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier verklaarde de man net enkele maanden vrij te zijn na drie jaar detentie. Tevens bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en een groot aantal boetes had openstaan. In totaal bleek dat 970 dagen te zijn. De man werd ingesloten voor verhoor.

Straatroof

UTRECHT - Op de Krugerstraat vond maandag een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 23.35 uur vanaf de tramhalte aan de Graadt van Roggeweg naar haar woning. Voor haar woning aan de Krugerstraat kwam er plotseling een jongen naar de vrouw lopen en bedreigde haar met vermoedelijk een vuurwapen. De jongens vroeg aan de vrouw haar portemonnee af te geven. De vrouw zag kans om snel haar woning binnen te vluchten waardoor de dader met lege handen buiten bleef staan.

Het signalement van de dader is jongen tussen de 16 en 18 jaar, rond de 1.70 mtr. lang, normaal postuur en zwart haar. De jongen droeg een petje, een kort model jas en een spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco polo, tel.: 0900 - 88 44.

Rijden onder invloed

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.20 uur dat een bestuurder van een bestelbusje ter hoogte van de Potterstraat de busbaan op wilde rijden. Op het moment dat de bestuurder de politieauto zag corrigeerde hij snel en wilde rechtdoor rijden. De 29-jarige man werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Hij blies 420 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na vernieling

UTRECHT- Op maandagavond werden twee mannen aangehouden na mishandeling. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding van twee lastige mannen bij een horecagelegenheid aan de Oudegracht. Een ruit was vernield en het duo werd aangehouden. Een van de mannen vond het ook nog eens nodig de agenten uit te schelden en te bedreigen. Beide mannen, 41 en 42 jaar oud uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.