KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

15-5-2007

Succesvolle start campagne vanUden TUDelft zeilteam

Afgelopen maand is het debuterende vanUden TUDelft zeilteam met zijn campagne begonnen. Het eerste meetmoment in de voorbereiding naar de ronde van Frankrijk was de vanUdenReco Regatta in Stellendam. Het team werd hier in een sterk bezet veld 5e.

DelftChallenge
Het vanUden TUDelft zeilteam heeft met het project DelftChallenge als doel elk jaar de Tour de France á la Voile te varen. Een prestigieuze, zware wedstrijd langs de Franse kusten gedurende de maand juli. Ruim 30 teams starten er dit jaar in Duinkerken om een maand later te eindigen in Marseille.
Afgelopen jaar finishte het vorige team als derde in het studenten klassement. Een offshore werd gewonnen en diverse korte baan
wedstrijden werden in de top drie geëindigd. Het nieuwe team is in oktober vorig jaar samengesteld en bestaat uit 11 zeilers en shorecrew van vijf mensen.

Voorbereiding
Met de Tour de France á la Voile als doel, wordt er drie dagen per week op het water getraind met de Mumm30. Daarnaast minimaal twee keer per week kracht- en conditietraining in het sportcentrum op de TUDelft campus.
Naast fysieke trainingen en trainingen op het water worden er in de voorbereiding een aantal wedstrijden gevaren. Naast de vanUdenReco afgelopen weekend worden onder andere de North Sea Regatta in
Scheveningen en het EK Mumm 30 in Deauville, Frankrijk gevaren.

Naast het trainen en onderhoud word er ook gewerkt aan de financiering en de PR van het project. Naast een recente samenwerking tussen de Rederij Vroon BV uit Breskens en Van de Wetering Yacht transport wordt er hard aan gewerkt de deelname aan de Tour de France definitief te maken.

De volgende partijen ondersteunen het vanUden TUDelft zeilteam: vanUden, TU Delft, Vroon, Damen, van de Wetering, Corgwell Visser Copini, Avery Graphics, Vrolijk watersport, On Deck en Henri Lloyd

Internetadres: www.vanudentudelft.nl
E-mailadres:ties@delftchallenge.nl