Gemeente Epe


'Epe Natuurlijk Anders': recreatienotitie klaar!

Epe wil dé aanbieder zijn van onderscheidende recreatieve voorzieningen in een natuurlijke omgeving voor gezinnen, medioren en senioren, waarbij rust, ruimte en respect voor mens en natuur centraal staan. Dit alles onder het motto: 'Epe, Natuurlijk Anders'. Dit staat in de recreatienotitie die de gemeente Epe samen met het Platform Recreatie en Toerisme Gemeente Epe heeft opgesteld.

De notitie 'Epe, Natuurlijk Anders' bestaat uit twee delen: het maken van beleid en het starten van concrete acties. Onder de noemer beleid worden in de notitie kansen en bedreigingen genoemd voor recreatie en toerisme in de gemeente Epe. Een kans is o.a. dat natuurbeleving, welbevinden en hippische ontwikkelingen steeds belangrijker trends worden. Ook de behoefte aan kwaliteitscampings en goede restaurants is een kans voor Epe. Net zoals de groeiende grijze golf, die behoefte heeft aan rust en ruimte, iets wat Epe in grote mate biedt. Er zijn ook verbeterpunten: meer innovatieve projecten die aansluiten bij de huidige tijd, betere samenwerking tussen partijen en verbetering van de infrastructuur tussen oost en west Veluwe.

Onder de noemer concrete acties staat in de notitie de zogenaamde ontwikkelagenda met daarin concrete initiatieven als: het fietstotaalplan; boerengolf; GPS wandelen/fietsen, kwaliteitsimpuls centrum Vaassen en ijsbaanproject Epe. Het is de bedoeling om dit soort initiatieven te ondersteunen en uit te voeren. Daarom is het systeem 'Recreatie en Toerisme in actie' opgezet. Daarin worden initiatieven in SMART-vorm (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch, tijdgebonden) beschreven en vervolgens uitgevoerd.

Notitie