Stad Brussel


Wedstrijd Brussel in de bloemen 2007

Een nieuwe legislatuur begint met de vaste intentie om het statuut van « Groene stad » van de Stad Brussel te verstevigen. Omdat de landschapsinrichtingen en bloemversieringen de factor van welzijn en gastvrijheid vertegenwoordigen, zal een bijzondere aandacht gevestigd worden op het opgroenen van de wijken, het behoud van de binnenkoeren der huizenblokken, de aanleg van groene daken en de ontwikkeling van beplante gevels. Het is eveneens in dit vooruitzicht dat een wil naar voren wens te schuiven om het aantal bloemversieringen te vergroten en beter te verdelen; die bijdragen tot de charme en de verfraaiing van de Stad Brussel.

De versiering van de openbare ruimte bestaat uit verscheidene vormen. Van de piramidale bloemkolommen en orangeriebakken in het historisch stadscentrum tot de grote op de grond gevestigde of opgehangen sierschalen, die over alle wijken verdeeld zijn : iedere tendens zal in aanmerking komen.

Het seizoen van de bloemen is inmiddels teruggekeerd en de gelegenheid wordt dit jaar gegeven om eer te betonen aan degene die deelnemen aan de verfraaiing van de leefomgeving van de Stad. Met de editie 2007 van de Wedstrijd « Brussel in de bloemen », wenst de Stad de Brusselaars te eren voor de kwaliteit van hun bloemversieringen.

De jury zal onderscheid maken tussen vier categorieën : « de bloemversieringen van de gevels », « de bloemversieringen van de gevels van een sociale woning », « de bloemversieringen van de voorhofjes zichtbaar van de straat » en « de meest originele bloemversieringen ». Na beraadslaging, zal de Stad de mooiste versieringen belonen voor een totaal bedrag van 4.925 EUR.

Laat uw talent en uw verbeelding de vrije loop om uw omgeving te metamorfoseren. Uw bijdrage tot de versiering van de Stad Brussel zal beloond worden.

Het inschrijvingsformulier moet ten laatste op 2 juli 2007 toekomen bij :

het Kabinet de Dhr Bertin MAMPAKA
Schepen der Groene Ruimten

Stadhuis
Grote Markt
1000 Brussel
plan Map

tel. 02 279 47 10
fax 02 279 47 22

E-mail : Cabinet.Bertin.Mampaka@brucity.be

Op deze pagina worden PDF bestanden aangeboden. Deze documenten kunt u enkel openen met Adobe Acrobat Reader. Dit programma kan gedownload worden met een klik op het icoon links van deze tekst.