Persbwerichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 15-05-2007

Te veel op

WOERDEN Aan het begin van de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Een paar minuten na middernacht controleerden politiemensen een 41-jarige automobilist uit Woerden op de Hollandbaan. Bij de blaastest blies hij een F (fail), wat betekent dat hij te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Woerdenaar 335 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Stomdronken en aanrijding

VINKEVEEN Een 43-jarige automobiliste uit Nijmegen reed op maandag 14 mei stomdronken tegen geparkeerde autos. Zij werd aangehouden.

Rond 15.25 uur stapte de Nijmeegse op de Herenweg in haar auto en reed weg. Dat ging niet geheel goed: zij botste met lage snelheid tegen twee geparkeerde autos. Personeel van een bedrijf aan de Herenweg zag dit gebeuren en ving de Nijmeegse in het bedrijf op. De politie werd gewaarschuwd.

Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat de vrouw in een zwaar beschonken toestand verkeerde: zij was niet in staat op haar eigen benen te staan. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 830 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Verkeersruzie

MAARSSEN Op maandag 14 mei kregen twee automobilisten het met elkaar aan de stok. De politie zoekt getuigen.

Rond 11.35 uur wilde een 28-jarige automobilist uit Utrecht met zijn Nissan Sunny vanaf de Sweserengseweg invoegen op de Zuilense Ring in de richting van de Rijksweg A2. Een 47-jarige automobilist uit Maarssen reed op dat moment met een donkerblauwe Ford Scorpio station over de Zuilense Ring. De Utrechter voelde zich door de ander gehinderd bij het invoegen, waardoor over en weer kennelijk irritaties ontstonden.

Beide automobilisten stopten op een vluchthaven op de Zuilense Ring. De Utrechter stapte uit en liep naar de ander toe. De mannen kregen woorden en mogelijk zijn er klappen gevallen. De Utrechter liep vervolgens terug naar zijn auto en de ander dacht dat hij mogelijk iets wilde pakken om hem te lijf te gaan. Daarom reed de Maarssenaar weg, maar reed zo vlak langs de auto van de ander dat de Utrechter kort klem kwam te zitten tussen de rechterkant van de auto van de Maarssenaar en zijn eigen auto. De Utrechter klaagde over pijn in zijn been. Zijn auto liep lichte schade op.

De politie werd gebeld en sprak ter plaatse op de Zuilense Ring met de Utrechter. De Maarssenaar reed op eigen initiatief naar het politiebureau. Beide betrokkenen deden aangifte tegen elkaar. Getuigen van het voorval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.