Gemeente Lingewaard


Viering 300 jaar Pannerdensch Kanaal gestart

Burgemeester Stoni Scheurer van Rijnwaarden en burgemeester Harry de Vries van Lingewaard hebben afgelopen zaterdag het startsein geven voor de vele festiviteiten rond 300 Jaar Pannerdensch Kanaal. De burgemeesters onthulden beide een informatiebord bij de afrit naar het veer in Doornenburg en Pannerden.

In zijn toespraak haalde burgemeester De Vries nog eens uitdrukkelijk de betekenis aan van het Pannerdensch Kanaal dat met recht wordt aangemerkt als hoofdkraan van Nederland. Na afloop van het officiële gedeelte startte de IVN-fietstocht die toch ondanks de weersomstandigheden een redelijk aantal deelnemers kende.

Vorige week heeft u een speciale krant in uw brievenbus aangetroffen met daarin een overzicht van alle aktiviteiten welke in de komende maanden in Lingewaard worden gehouden.
De eerstvolgende grote activiteit vindt plaats op 9 juni. Dan start de tentoonstelling over de scheepvaart historie, is er een botenminiatuurshow en organiseert Rijkswaterstaat het Open Huis. Al deze activiteiten vinden in en rondom restaurant-café Rijnzicht plaats.

Voor informatie over de activiteiten van het Open Huis van Rijkswaterstaat zie www.rijkswaterstaat.nl.