Gemeente Helden

Lezen, schrijven en rekenen voor iedereen?

10 Procent van de Nederlanders kan onvoldoende lezen, schrijven of rekenen. De gemeenten hebben alfabetisering van deze doelgroep hoog op de agenda staan en hebben daar budget voor bestemd.

De sectie autochtonen van Gilde Opleidingen Educatie Venlo verzorgt onder andere het scholingsaanbod voor Nederlands sprekenden. Er zijn ambassadeurs voor de alfabetisering actief, die begeleid worden vanuit Gilde Opleidingen. Het gaat hierbij om (ex)deelnemers uit lees- en schrijfgroepen van de sector Educatie. Zij hebben hun lees- en schrijfproblemen en hun schaamte (grotendeels) overwonnen en willen zich nu inzetten om het taboe rond het thema functioneel analfabetisme te doorbreken en lotgenoten te stimuleren naar een lees- en schrijfcursus te gaan. Hun eigen ervaringen zijn uitgangspunt bij hun presentaties.

Kent u ook iemand die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen? Doe hetzelfde als de ambassadeurs en haal die persoon over de streep. Er zijn cursussen op verschillende niveaus. Bij voldoende belangstelling worden de schrijf- en leescursussen ook in het werkpunt in Panningen gegeven.

LEREN LOONT! OOK IN 2007!