Gemeente Capelle a/d IJssel

Conferentie levensecht leren

Op 25 april werd de conferentie levensecht leren gehouden in het Capelse gemeentehuis. Deze vorm van leren verbindt het binnenschoolse leren met buitenschoolse ervaringen. Capelse scholen en andere instellingen presenteerden aan elkaar de ervaringen die ze hebben opgedaan met de projecten over levensecht leren. Deze projecten zijn uitgevoerd binnen de Brede School Netwerken in het kader van het Capelse onderwijsachterstandenbeleid. Bea Pompert van bureau de Activiteit, gaf in haar inleiding het belang van levensecht leren aan. Door aan te sluiten bij de interesse van de kinderen en ze een rol en verantwoordelijkheid te geven bij de activiteiten die zijzelf organiseren, worden kinderen uitgedaagd en ontdekken ze hun eigen kwaliteiten.

De ruim 50 deelnemers konden kiezen uit verschillende workshops. Onderwerpen die hierin aan de orde kwamen waren onder andere: stimulatie van taalontwikkeling van jonge kinderen en hoe ouders daarbij betrokken kunnen worden, de rol van kunst en cultuur in het onderwijsprogramma en het lampenproject van het Comeniuscollege: een project waarin ze voor het opvangtehuis tegenover de school een buitenlamp hebben aangelegd.

De deelnemers van de conferentie waren enthousiast en hebben laten weten zeer geĂŻnteresseerd te zijn in een verdere ontwikkeling van levensecht leren.