Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet Milieubeheer 15 mei 2007

Beschikkingen

artikel 8.23

Algemeen

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Als de vergunningvoorschriften niet meer toereikend zijn voor de bescherming van het milieu heeft het bevoegd gezag de mogelijkheid de vergunning ambtshalve te wijzigen, aan te vullen en/of in te trekken. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de aanpassing van de vergunning (ontwerp-beschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van de aanpassing van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend.


1. Het college heeft besloten om voorschriften van de op 18 september 1996 aan Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. verleende vergunning ten behoeve van en benzineservicestation, waar onder andere LPG aan motorvoertuigen wordt afgeleverd, aan de Abraham van Rijckevorselweg 1 en 2 te Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.23 van de Wet milieubeheer ambtshalve aan te passen.


2. Het college heeft besloten om voorschriften van de op 28 september 1993 aan Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. verleende vergunning ten behoeve van en benzineservicestation, waar onder andere LPG aan motorvoertuigen wordt afgeleverd, aan de Burg. Van Dijklaan 1 te Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.23 van de Wet milieubeheer ambtshalve aan te passen.


3. Het college heeft besloten om voorschriften van de op 8 juli 1994 aan Servauto verleende vergunning ten behoeve van een benzineservicestation, waar onder andere LPG aan motorvoertuigen wordt afgeleverd aan de Capelseweg 399 te Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.23 van de Wet milieubeheer ambtshalve aan te passen.

De aanpassing van de voorschriften heeft betrekking op de beperking van de jaarlijkse doorzet aan LPG.

Inzage

U kunt de beschikkingen en de overige van belang zijnde stukken van 10 mei 2007 tot en met 20 juni 2007 op werkdagen tijdens kantooruren op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer: 2468621 en bij de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer: 2848 662.

Beroep

Binnen zes weken na de begindatum van terinzagelegging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:


- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;


- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;


- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschik­ king.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Inlichtingen

Voor informatie over de beschikking kunt u zich wenden tot de heer J. Bakx van de DCMR, telefoonnummer: 2468571.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer: 2468621.