Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 20 2007

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNING

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :

Bovensteweg bouwen van een woonzorgcomplex 11 mei 2007

(terrein voormalig klooster) van 24 zorgwoningen

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNING

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Paterserf 30a vergroten woonhuis

Singel 86 vervangen van gevelbekleding / wijzigen linker zijgevel woning

Plasmolen:

Muldershofweg 7 veranderen bedrijfsgebouw en woning

AANVRAAG SLOOPVERGUNNING

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Lierweg 5 slopen van een stal

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

.

Verkeersbesluiten provinciale weg N271 Venlo-Nijmegen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij, in verband met wegwerkzaamheden, besloten hebben tot het treffen van tijdelijke en definitieve verkeersmaatregelen op de provinciale weg N271 Venlo-Nijmegen in de gemeente Mook en Middelaar. De tijdelijke maatregelen op de provinciale weg N271 worden ingesteld in de periode van augustus tot en met oktober 2007 gedurende een vijftal dagen.

Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen

Het besluit tot het nemen van de tijdelijke verkeersmaatregelen voorziet in het afsluiten van de provinciale weg tussen Mook en Plasmolen in beide richtingen alsmede het instellen van snelheidsbeperkingen.

Verkeersbesluit definitieve verkeersmaatregelen

Het besluit tot het nemen van de definitieve verkeersmaatregelen voorziet in een wijziging in het inhaalregime op de provinciale weg tussen Mook en Plasmolen.

Inzage

De verkeersbesluiten en de tekeningen liggen vanaf 16-5-2007, gedurende 6 weken, op werkdagen van


8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur, ter inzage in de bibliotheek van het Gouvernement (Provincie Limburg) te Maastricht en in het gemeentehuis van Mook en Middelaar, Groesbeek en Gennep op de aldaar gebruikelijke plaatsen en tijden.

Rechtsbescherming

Als deze besluiten uw belang rechtstreeks raken en u het met de inhoud van deze besluiten niet eens bent, kunt u bezwaar maken. U moet dan binnen zes weken na de dag waarop deze besluiten zijn bekendgemaakt (van 18-5-2007 tot 29-6-2007) een bezwaarschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht alsmede de redenen van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Limburg; Afdeling BSEB, cluster BJZ, team Rechtsbescherming; Postbus 5700; 6202 MA Maastricht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar en vervolgens klikt u op de button e-loket.

Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, dan kunt u tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Maastricht, sector Bestuursrecht, Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht.

Informatie

Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met de heer E. Dehing van de afdeling Provinciale Wegen, tel. (043) 389 88 22.

..

TERINZAGELEGGING EXPLOITATIEVERGUNNINGEN SEKSINRICHTINGEN

De burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar maakt bekend dat zij op 7 mei 2007 aan

de seksinrichtingen Club B & B , Rijksweg 5 te Molenhoek en Lovers Lane Rijksweg 37 te Mook een vergunning heeft verleend voor de exploitatie van een seksinrichting als bedoeld in artikel 3.2.1., eerste lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Mook en Middelaar.

Door middel van de verlening van een exploitatievergunning kunnen seksinrichtingen, in het belang van de openbare orde en ter voorkoming of beperking van overlast en aantasting van het woon- en leefklimaat in de directe omgeving van het bedrijf, aan nadere regels worden gebonden.

Deze vergunningen zijn voorbereid en verleend met toepassing van de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Op grond van dezelfde procedure liggen de verleende vergunningen, met de daarop betrekking hebbende stukken, uitsluitend voor belanghebbenden die reeds zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbesluiten op het gemeentehuis, Raadhuisplein 6 te Mook met ingang van 8 mei 2007 ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken, dus tot en met 19 juni 2007.

Vanwege het feit dat deze vergunningen zijn voorbereid met toepassing van genoemde procedure, staat hiertegen geen bezwaarmogelijkheid open.

Belanghebbenden die reeds zienswijzen hebben ingediend m.b.t. de ontwerpbesluiten en het met dit besluit niet eens zijn, kunnen, binnen de termijn van terinzagelegging een beroepschrift indienen bij de arrondissementsrechtbank Roermond, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 ZA Roermond.

Nadere informatie: Bureau Bestuurszaken, tel: 024-6969116

Mook, 7 mei 2007.

De Burgemeester van Mook en Middelaar,

Drs. E. Hanselaar-van Loevezijn

..

Ontwerp-POL-aanvulling Robuuste Verbinding Schinveld-Mook, ontwerp-Stimuleringsplan Robuuste Verbinding Schinveld-Mook.

Gedeputeerde Staten van Limburg maken bekend dat zij op 1 mei 2007 hebben vastgesteld:

1. de ontwerp POL-aanvulling Robuuste verbinding Schinveld-Mook en het daaraan gekoppelde plan-milieueffectrapport (hierna: planMER);
2. het ontwerp Stimuleringsplan Robuuste verbinding Schinveld-Mook.

De ontwerp POL-aanvulling Robuuste verbinding Schinveld-Mook is een (ontwerp) partiële herziening van POL 2006 en een (ontwerp) partiële herziening POL-herziening op onderdelen EHS. In de POL-aanvulling wordt de Robuuste verbinding Schinveld-Mook gedetailleerd begrensd en wordt deze integraal onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur. Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage
1994 is bij de voorbereiding van de (ontwerp)POL-aanvulling een PlanMER gemaakt.

Het (ontwerp) Stimuleringsplan doet dienst als natuur-, beheers- en landschapsgebiedsplan en dient als toetsingskader voor het verstrekken van subsidies voor de daadwerkelijke inrichting en het beheer van de Robuuste Verbinding (uitvoering van de provinciale Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer en de provinciale Subsidieregeling Natuurbeheer
2000).

Waar en wanneer kunt u de documenten inzien?

De ontwerp POL-aanvulling Robuuste Verbinding Schinveld-Mook en het (ontwerp) Stimuleringsplan, met de bijbehorende stukken, waaronder het PlanMER, liggen met ingang van 11 mei 2007 gedurende 6 weken tot en met 21 juni 2007 ter inzage op de volgende locaties:


- De bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10 te Maastricht, tijdens kantooruren van 8.30 uur tot 16.30 uur;


- de gemeentehuizen van Mook en Middelaar, Gennep, Bergen, Arcen en Velden, Venlo, Beesel, Roermond, Roerdalen, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Schinnen en Onderbanken tijdens kantooruren;


- het kantoor van het Waterschap Peel en Maasvallei te Venlo tijdens kantooruren;


- het kantoor van het Waterschap Roer en Overmaas te Sittard tijdens kantooruren.

Op www.limburg.nl zijn het besluit en de daarbij horende documenten met ingang van 11 mei 2007 in te zien en te downloaden.

Hoe kunt u reageren?

Uitsluitend gedurende de termijn waarin de stukken ter inzage liggen kan een ieder een zienswijze indienen. U kunt uw zienswijze bij voorkeur schriftelijk kenbaar maken, maar een mondelinge reactie is ook mogelijk.

Uw schriftelijke reactie kunt u toezenden aan:

Het College van Gedeputeerde Staten

t.a.v. de heer ir. H.M. van Steenwijk

Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling

Postbus 5700


6202 MA Maastricht

Wij verzoeken u bij uw bedenkingen in de brief en op de envelop duidelijk te vermelden of deze betrekking hebben op:


1. de ontwerp POL-aanvulling Robuuste verbinding Schinveld-Mook en het planMER;

Zienswijzen over dit onderwerp kunnen alleen betrekking te hebben op die onderdelen van het POL 2006 en/of de POL-herziening op onderdelen EHS (2005) die met de POL-aanvulling Robuuste Verbinding Schinveld-Mook worden gewijzigd. Dit betreft de wijzigingen van perspectieven zoals aangegeven op de eerste plankaart Wijzigingen POL-perspectieven in verband met het concreet begrenzen van de Robuuste verbinding en/ of tekstaanpassingen van POL2006 respectievelijk POL-herziening EHS.


2. het ontwerp Stimuleringsplan Robuuste verbinding Schinveld-Mook.

Er kunnen alleen zienswijzen worden ingediend over de in het ontwerp stimuleringsplan Robuuste verbinding Schinveld-Mook voorgestelde nieuwe begrenzingen van de deelgebieden, de natuurdoeltypen of de opengestelde pakketten van dit stimuleringsplan. Voor een juiste afhandeling is het belangrijk dat u uw bedenking ruimtelijk aangeeft op een kopie van het betreffende kaartblad nieuwe situatie van het ontwerp of op een kopie van de overzichtstabel met pakketcodes.

Mocht u gebruik willen maken van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te dienen, dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met dhr. H.M. van Steenwijk voor het maken van een afspraak, tel. (043) 389 73 70 of dhr. L.G.M. Schols, tel (043) 389 7773.

Verdere procedure
De ontvangen zienswijzen zullen betrokken worden bij de vaststelling van de POL-aanvulling Robuuste Verbinding Schinveld-Mook door Provinciale Staten (naar verwachting september 2007) en het stimuleringsplan door Gedeputeerde Staten (naar verwachting augustus
2007).

.

Aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij

Inleiding

Op 1 januari 2007 is de nieuwe "Wet geurhinder en veehouderij" in werking getreden. In deze wet staan de geurnormen waaraan de gemeente aanvragen om een milieuvergunning van een veehouderij moet toetsen. Gemeenten mogen van deze wettelijke normen afwijken en eigen normen vaststellen. De gemeente Mook en Middelaar onderzoekt of en welke andere normen Mook en Middelaar moeten gaan gelden. Als de resultaten van dit onderzoek aanleiding geeft tot het stellen van eigen gemeentelijke normen zullen deze in een verordening worden opgenomen.

Aanhoudingsbesluit

Om een eventuele verordening voor te kunnen bereiden en om te voorkomen dat lopende projecten worden belemmerd door de nieuwe wet, heeft de gemeenteraad op 10 mei 2007 een aanhoudings-besluit vastgesteld dat in werking treedt op 11 mei 2007.

Dit besluit, op grond van artikel 7 van de Wet geurhinder en veehouderij, houdt in dat sommige aanvragen voor milieuvergunningen voor veehouderijen die na 10 mei 2007 bij de gemeente worden ingediend tijdelijk -voor de duur van maximaal 1 jaar- niet in behandeling worden genomen. Het gaat dan om aanvragen waarbij sprake is van een toename van het aantal dieren, een toename van de geuremissie of een afname van afstanden tot geurgevoelige objecten.

Pas wanneer de verordening door de gemeenteraad is vastgesteld, dit moet gebeuren binnen een jaar na het van kracht worden van het aanhoudingsbesluit, worden deze aanvragen afgehandeld. Ze worden dan getoetst aan de normen uit de verordening.

Inzage / informatie

Het besluit ligt met ingang van 15 mei 2007 tot en met 26 juni 2007, gedurende de openingstijden, ter inzage aan de publieksbalie van het gemeentehuis.
Voor inhoudelijke informatie over het besluit kunt u contact opnemen met de heer Klomp van het bureau RIBM, telefoon (024) 6969152.

Mook, 11 mei 2007.

..

MONUMENTENVERORDENING / SUBSIDIEVERORDENING MONUMENTENZORG

Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 10 mei 2007 de Monumentenverordening gemeente Mook en Middelaar 2007 en de Subsidieverordening monumentenzorg 2007 heeft vastgesteld. De nieuwe monumentenverordening vervangt de oude Monumentenverordening gemeente Mook en Middelaar, zoals deze bij besluit van de raad op 15 september
2005 is vastgesteld.

Met de vaststelling van de nieuwe monumentenverordening wordt het behoud van historische panden beter gewaarborgd door een uitbreiding van de mogelijkheid om historische panden aan te wijzen tot gemeentelijk monument. Ook regelt de nieuwe monumentenverordening zaken als het vergunningstelsel en advisering door de monumentencommissie.

De nieuwe subsidieverordening biedt eigenaren van een gemeentelijke monumenten de mogelijkheid om onder voorwaarden aanspraak te kunnen maken op een subsidie ten behoeve van het behoud en herstel van hun object.

Voor zover de Monumentenverordening gemeente Mook en Middelaar 2007 betrekking heeft op gemeentelijke monumenten treedt zij in werking daags na de datum van publicatie. Voor zover zij betrekking heeft op rijksmonumenten treedt zij in werking overeenkomstig het bepaalde in artikel 15, lid 2 Monumentenwet 1988. De Monumentenverordening gemeente Mook en Middelaar, zoals deze bij besluit van de raad op 15 september 2005 is vastgesteld, wordt hierbij ingetrokken.

De Subsidieverordening monumentenzorg 2007 treedt in werking daags na de datum van publicatie.

Conform artikel 8:2 Algemene wet bestuursrecht zijn de verordeningen niet vatbaar voor bezwaar en beroep omdat het algemene verbindende voorschriften betreffen. Bezwaar en beroep staat wel open tegen besluiten die genomen worden op basis van de verordeningen.

De volledige tekst van het raadsbesluit met voorstel alsmede de nieuwe verordeningen liggen vanaf 16 mei 2007 tot en met 12 juni 2007 voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Kopieën van de stukken zijn voor een ieder tegen betaling van de daarvoor gebruikelijke leges verkrijgbaar.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer S. Meij bereikbaar op telefoonnummer (024) 696 91 47.

..

Evenementen

Circus

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan het organiseren van een aantal circusvoorstellingen op
18, 19 en 20 mei 2007. De voorstellingen vinden plaats op het evenemententerrein De Lier in Molehoek. Het besluit is 10 mei 2007 verzonden.

Inzage: tot en met 21 juni 2007.

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;


- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift bij Voorzieningenrechter te Roermond.

Nadere informatie: bureau Bestuurszaken, tel: 69 69 131

.

In verband met Hemelvaart en Pinksteren zijn het gemeentehuis, de gemeentelijke werkplaats en het KCA-depôt gesloten op:

donderdag 17 mei

vrijdag 18 mei

maandag 28 mei

Let op: de milieustraat aan de Veldweg is zaterdag 19 mei gewoon geopend.

.

Wielerwedstrijd

Vrijdag 18 mei passeert Olympias Tour onze gemeente. Volgens het etappeschema komen de wielrenners omstreeks 14.15 uur vanuit Groesbeek via de Heumensebaan Molenhoek binnen. Vervolgens koerst men via de Lindenlaan en Rijksweg N271 richting Malden. Het wielerpeloton wordt begeleid door de politie. De verkeershinder blijft tot een minimum beperkt.

Beste mensen,

Graag wil ik mezelf even kort bij u introduceren. Zoals u misschien al gelezen of gehoord heeft, ben ik per 1 mei voor anderhalve dag per week in dienst bij de gemeente Mook en Middelaar als gemeentelijk toezichthouder en opsporingsambtenaar.

Eigenlijk betekent het dat ik namens de gemeente een positieve bijdrage mag leveren aan de veiligheid in de gemeente, waardoor onder andere overlast en verloedering (voor zover deze er zijn) worden voorkomen. Mijn toezicht zal zich concentreren op locaties waar toezicht gewenst is, zoals bijvoorbeeld op en rondom de Mookerplas, de haven in Mook en rondom onze winkelcentra. Formeel gezien zal ik bevoegd zijn tot optreden en verbaliseren tegen ongewenst gedrag. Maar voor mij persoonlijk heeft dat niet mijn voorkeur. Als men zich echter niet aan de regels houdt, heb ik geen keus. Ik vind het belangrijk dat u zo af en toe een herkenbaar gezicht ziet waarbij aandacht, respect en begrip voor de bewoners en gebruikers van de gemeente voorop staan. Dat is volgens mij de enige manier om aan een veilige en constructieve samenleving te werken. Kortom: laten we er samen iets moois van maken.

Met vriendelijke groet,

Joop Troost

Preventieve bestrijding van de Eikenprocessierups in gemeentelijke bomen in uw woonomgeving en in het buitengebied.

Ook mogelijk in uw inlands eikenbomen.

Wat is de processierups?

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder, die haar eitjes legt in de toppen van eikenbomen. Daar overwinteren de eitjes en normaal gesproken in eind april, begin mei komt de rups te voorschijn. Dit jaar is dat door de lange koude periode een paar weken later. Na een aantal vervellingstadia is de rups in juli volgroeid.Na de derde vervelling krijgt de rups brandharen. Dit vindt plaats tussen eind mei en eind juni. In juli-augustus verpopt de rups zich tot een vlinder, waarna het vrouwtje haar eitjes legt in de Inlandse eikenbomen. Op deze manier zullen er het volgend jaar weer nieuwe rupsen te voorschijn komen.

Waar heeft de eikenprocessierups zijn naam aan te danken?

Uiteraard omdat de rups in eikenbomen te vinden is. Verder gaat de rups groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (het eikenblad).

Brandharen.

De haren van de processierups zijn de veroorzakers van de overlast. De larve is in het stadium van zijn larve-bestaan bedekt met haren. Door contact kunnen er klachten ontstaan. Dit kan al na enkele uren (na het contact). De klachten zijn pijnlijke jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of de luchtwegen.

Hoe kun je zien dat er rupsen in een eikenboom zitten?

De rupsen leven in groepen bijeen en maken op de stammen of dikkere takken grote ronde spinsels van vervellingshuidjes, met brandharen en uitwerpselen.

Wat doen we er als gemeente aan?

Omdat het vorig jaar goed bevallen, is en er maar heel weinig klachten overgebleven zijn, zullen we ook dit jaar weer op plaatsen waar veel ongemak te verwachten is, op een milieuvriendelijke wijze de eikenbomen preventief behandelen. Dit zal gebeuren met behulp van een spuitkanon achter een tractor. De eikenprocessierupsen zullen met behulp van een biologisch middel (XenTari) worden bestreden. Dit middel heeft een zeer sterke werking tegen de eikenprocessierups en spaart andere nuttige insecten. Ook voor mensen en huisdieren heeft het middel geen nadelige effecten en bijwerkingen. De inzet van het spuitkanon kan enige geluidshinder veroorzaken, tevens verzoeken wij u ramen en deuren tijdens de werkzaamheden te sluiten. Alle straten en plekken met inlandseikenbomen die in 2005 en in 2006 last hadden van de eikenprocessierups en waarvan de bomen eigendom zijn van de Gemeente Mook en Middelaar worden, zoveel als technisch mogelijk is, preventief behandeld. Vooral speel- en recreatieplaatsen, sportvelden en wandel- en fietsroutes worden behandeld.

Wie gaat de werkzaamheden uitvoeren? Ook op particulier terrein?

Hoveniersbedrijf Herman Vaessen uit Maasbree zal de bestrijding van de eikenprocessierups in week 19 (vanaf 10 mei) uit gaan voeren in onze gemeente. Indien u eikenbomen op uw eigen perceel heeft staan en die u ook preventief wilt laten bestrijden kunnen door deze aannemer in dezelfde week behandeld worden. De kosten worden dan door Vaessen met u verrekend. De eikenbomen welke niet met een grote tractor bereikbaar zijn, maar die u toch bestreden wilt hebben, kunnen waarschijnlijk met een kleinere machine behandeld worden. Hiervoor kunt ook terecht bij dit zelfde hoveniersbedrijf.

Het telefoonnummer van Herman Vaessen Hoveniersbedrijf is tel.:
077-4651708.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot bovenstaande kunt u zich wenden tot de heer Martien van Raaij van het bureau Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Mook en Middelaar, tel.:
024-6969157.

ANJERLOTERIJ LIMBURG 2007

Op zondag 20 mei 2007, start in alle 40 Limburgse gemeenten de verkoopcampagne van de jaarlijkse Anjerloterij Limburg. Ook dit jaar zullen weer duizenden verenigingsmensen, door heel Limburg, in hun eigen omgeving de loten van de Anjerloterij Limburg 2007 te koop aanbieden.

De prijs per lot bedraagt dit jaar wederom 1,-. Van elk verkocht lot mag de verkopende vereniging zelf 1/3 deel oftewel 0,35 behouden voor de verenigingskas. De overige 2/3 - aangevuld met een bijdrage uit het budget van het landelijke bureau - is bestemd voor zowel culturele initiatieven als initiatieven gericht op natuurbehoud binnen onze eigen regio. In onze provincie werd in 2006 ruim


500.000 aan subsidie toegekend. Ook voor 2007 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg een jaarbudget van ruim 500.000. De hoogte van dit budget wordt bepaald door de bijdrage uit het Prins Bernhard Cultuurfonds en door de opbrengst van de jaarlijkse Anjerloterij.

In 2006 werden bijna 151.000 loten verkocht. Voor 2007 rekent het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg nadrukkelijk op een stijging van de lotenverkoop.

Ook dit jaar zijn er weer 100 aantrekkelijke prijzen te winnen, die zoveel mogelijk zijn aangepast aan de doelstellingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. De hoofdprijs is een droomreis ter waarde van 10.000,-. Verder zijn er te winnen cultuurreizen naar de Europese culturele hoofdstad, naar Londen en naar Parijs. Andere prijzen zijn culturele arrangementen, waardevolle theaterbonnen en 45 Anjerprijzen, dit jaar in de vorm van een glazen anjer van Ruth Houkes uit Horn.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, dat de Anjerloterij verzorgt, is samen met de 11 andere regionale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds hét cultuurfonds voor Nederland. Zij subsidiëren projecten op cultureel gebied in brede zin: muziek, theater, letteren, beeldende kunst, monumentenzorg, kunst- en cultuureducatie, wetenschap en natuurbehoud.

Als de financiële middelen stijgen, kunnen nog meer projecten gesteund worden! Uw steun door het kopen van loten van de Anjerloterij is dan ook onmisbaar voor het functioneren van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en daarmee voor het behoud van onze eigen Limburgse cultuur in al haar facetten.

..