Persbercihten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 15-05-2007

Steen op motorkap

VIANEN Op maandag 14 mei werd bij de politie van district Lekstroom gemeld dat op zaterdag 28 april een steen op een motorkap van een auto terecht is gekomen.

Op zaterdag 28 april reed een 58-jarige automobiliste uit Geertruidenberg over de Rijksweg A27 in de buurt van de brug over de Lek. Zij reed over de linkerrijstrook en passeerde een op de rechterrijstrook rijdende vrachtwagen. Vervolgens zag zij dat uit een voor de vrachtwagen rijdende auto, een Audi of BMW, een baksteen werd gegooid. De steen kwam op de motorkap van de auto terecht. De hevig geschrokken automobiliste vergat het kenteken van de auto te noteren. De schade bleef gelukkig beperkt tot de motorkap.

Getuigen van het gooien van de steen, zaterdagmiddag 28 april tussen
13.15 uur en 13.45 uur, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Nieuwe districtschef Lekstroom

LEKSTROOM Caroline Bonekamp (43) is maandag 14 mei 2007 gestart met haar werkzaamheden als chef van het district Lekstroom. In het kader van haar kennismaking met het district bezoekt zij de komende tijd onder meer de wijkteams Houten, Nieuwegein, IJsselstein/Lopik en Vianen.

Hiervoor bekleedde mevrouw Bonekamp diverse functies bij het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Commissaris Bonekamp begon haar loopbaan bij de gemeentepolitie in Den Haag. Zij volgt districtschef Henk Wierda op die 1 maart 2007 ontslag nam en overstapte naar een functie bij het Ministerie van Justitie in Den Haag.

Fietsdiefjes

NIEUWEGEIN Twee jongens werden op maandag 14 mei betrapt op de diefstal van een fiets.

Rond 13.50 uur zag een winkelier op het Makadocenter dat een jongen een fiets bij zijn winkel wegnam, terwijl een andere jongen op de uitkijk stond. Hij wist beide jongens, 10 en 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, in de kraag te vatten. Beiden werden even later aan de politie overgedragen. Het tweetal bekende de diefstal en er is proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water

NIEUWEGEIN Op maandag 14 mei raakte een auto met daarin de bestuurder en zijn hond te water. Beiden werden gered.

Rond 11.25 uur reed een 74-jarige automobilist uit Nieuwegein weg vanaf een parkeerplaats aan de Reinoutsgaarde. Bij hem in de auto zat zijn hond. De man reed achteruit, maar gaf daarbij te veel gas. De auto belandde daardoor in het water.

De hulpdiensten gingen ter plaatse. De bejaarde man en zijn hond werden door duikers van de brandweer op het droge gebracht. De man werd voor onderzoek per ambulance naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij buiten de schrik geen letsel bij het ongeval had opgelopen. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De hond van de man werd door een buurtbewoner opgevangen. De Nieuwegeiner werd later met zijn hond verenigd.