Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet Milieubeheer 15 mei 2007

KENNISGEVING WET MILIEUBEHEER

Ontwerpbeschikking

artikel 8.24 + 8.23

Algemeen

De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en /of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben. Deze vergunning wordt in veel gevallen verleend door de gemeente. Op verzoek van de vergunninghouder kunnen op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer de vergun­ ningvoorschriften van een verleende vergunning worden gewijzigd, aangevuld of ingetrokken indien deze aanpassingen geen nadelige danwel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. Als de vergunningvoorschriften niet meer toereikend zijn voor de bescherming van het milieu heeft het bevoegd gezag de mogelijkheid de vergunning op grond van artikel 8.23 ambtshalve te wijzigen, aan te vullen en/of in te trekken. De behandeling van deze procedures bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de aanpassing van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van de aanpassing van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 12 december 2006 een verzoek om aanpassing van de vergunningvoorschriften op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een verzoek van Beenhakker Revacore voor het aanpassen van de op 16 december 2003 verleende vergunning voor een technische groothandel in

revalidatiehulpmiddelen aan de Hoofdweg 20 te Capelle aan den IJssel.

Naar aanleiding van het eerdergenoemd verzoek is besloten om gelijktijdig met de beslissing op het verzoek krachtens artikel 8.23 van de Wet milieubeheer een nieuw voorschrift aan de vigerende vergunning te verbinden.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft het voornemen de vergunning te wijzigen, overeenkomstig het verzoek.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking, het verzoek en de overige van belang zijnde stukken van 10 mei 2007 tot en met 20 juni 2007 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam.

Indien daarom telefonisch wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer: 2468621 en de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer: 2848662.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en in het kantoor van de DCMR.

Zienswijzen

Wanneer u zienswijzen hebt over de inhoud van de ontwerpbeschikking kunt u deze tot en met het einde van de inzagetermijn schriftelijk kenbaar maken aan Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u hierom, bij voorkeur in een aparte brief, vraagt.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen de beschikking instellen als u belanghebbende bent en als u zienswijzen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Dit is ook mogelijk als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen zienswijzen hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Inlichtingen

Voor informatie over het verzoek en de ontwerpbeschikking kunt u zich wenden tot de heer A. Kramer van de DCMR, telefoonnummer: 2468682.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer: 2468 621.