Deelgemeente Charlois Rotterdam

Leonard Geluk ambassadeur Kindercampus

Wethouder Leonard Geluk aanvaardde het ambassadeursschap van de Kindercampus Pendrecht met veel plezier en ontving uit handen van Joop Verschoor, directeur van de Beatrixschool de speciale, bijbehorende oorkonde (foto: fotopersbureau Cor Vos). Op maandag 7 mei, onder toeziend oog van minister Ella Vogelaar die deze dag Pendrecht en Zuidwijk bezocht, aanvaardde Leonard Geluk, wethouder Onderwijs, Jeugd en Samenleving, met veel plezier het ambassadeursschap van het nieuwe project Kindercampus in Pendrecht.

In basisschool Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat woonde de wethouder een samenwerkingsoverleg bij van alle betrokken partijen. In de Kindercampus werken de deelgemeente, de vijf basisscholen in Pendrecht (Over de Slinge, de Beatrixschool, De Hoeksteen en De Koppeling), Kinderservicehotel en Catalpa (kinderopvang), welzijnsorganisatie Charlois' Welzijn, woningbouwcorporatie de Nieuwe Unie, Thuis op Straat, deelgemeente Charlois en Pendrecht Zet Door samen.

Uniek school- en activiteitenaanbod

Doel van deze samenwerking is kinderen in de basisschoolleeftijd een uniek school- en activiteitenaanbod te bieden. Dat betekent in de praktijk dat kinderen tussen 7.00 en 19.00 uur een leerzaam, leuk en aantrekkelijk programma kunnen volgen, waarbij de activiteiten naadloos op elkaar aansluiten.
De wens van de scholen en de (deel)gemeente is om de kinderen in Pendrecht zo een betere school- en leefomgeving te bieden, waarin zij een veilige thuishaven hebben waar zij hun vaardigheden en talenten kunnen ontdekken en verder ontwikkelen. Daarnaast kunnen ouders er terecht voor opvoedingsondersteuning. Binnen de Kindercampus werken de betrokken partijen met een pedagogische visie.