Provincie Drenthe

Wie worden er dit jaar in het zonnetje gezet? - Start aanmelding voor Drentse Vrijwilligersprijs 2007
15 May 2007 Tot 20 juni 2007 kunnen inwoners van de provincie Drenthe een organisatie, instelling, project of groep vrijwilligers voordragen voor de Drentse Vrijwilligersprijs. Aan de prijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden. Daarnaast is er de NAM-publieksprijs, bestaande uit een cheque ter waarde van 2.500 euro. In november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond.

Gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA): "Ten opzichte van de vorige editie hebben we het bedrag voor de winnaars kunnen verdubbelen. Ook is er nu voor het eerst een flink bedrag, 2.500 euro, beschikbaar voor de winnaars van de NAM-publieksprijs. De vrijwilligersprijs is bedoeld als blijk van waardering voor al die vrijwilligers die dagelijks een bijzondere prestatie leveren. Hiermee willen we laten zien dat we in Drenthe trots zijn op onze vrijwilligers! Ik roep iedereen dan ook op om na te denken over de vraag wie het verdient om eens extra in het zonnetje gezet te worden!".

Er is een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze waarderingsprijs. Zo is de vrijwilligersprijs bedoeld voor een groep vrijwilligers en niet voor één persoon. De activiteiten mogen wel onder leiding van een professional gebeuren. De prijs gaat naar activiteiten waar vrijwilligers nú al mee bezig zijn. Plannen alléén zijn dus niet genoeg om in aanmerking te komen.

Op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl, vinden geïnteresseerden meer informatie en een inschrijfformulier voor Hét Compliment voor Drentse vrijwilligers. Ook kunnen zij een folder en het inschrijfformulier aanvragen bij STAMM CMO Drenthe, telefoon (0592) 3944 00. STAMM CMO Drenthe verzorgt de uitvoering en organisatie van de prijs.